Η παρέλαση από τις σημαίες των 46 χωρών που παίρνουν μέρος στη διοργάνωση άνοιξε και επίσημα την αυλαία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πάλης Βετεράνων, το οποίο άρχισε σήμερα (13/10) και θα ολοκληρωθεί στις 18 Οκτωβρίου στο κλειστό του Παλαιού Φαλήρου. Η είσοδος όλες τις ημέρες θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης, Κώστας Θάνος, καλωσόρισε τους περισσότερους από 1500 αθλητές, προπονητές, διαιτητές και συνοδούς που βρίσκονται στην Αθήνα για να πάρουν μέρος ή να παρακολουθήσουν τη διοργάνωση: «Σας καλωσορίζω στη χώρα που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, η φιλοσοφία, οι τέχνες και ο αθλητισμός. Ευχαριστούμε που ήρθατε στους αγώνες μας. Ευχόμαστε η διοργάνωση να σας μείνει αξέχαστη».

Την Τελετή Έναρξης παρακολούθησε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος: «Καλωσορίσατε στη χώρα που γέννησε την πάλη. Είναι πολύ σημαντικό που μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, ο χώρος του σταδίου χρησιμοποιείται για ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα. Την πάλη την αποκαλούμε «το άθλημα των Ελλήνων Ολυμπιονικών» γιατί έχει φέρει μεγάλες επιτυχίες. Ελπίζω να απολαύσετε του αγώνες και την παραμονή σας στη χώρα μας», τόνισε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του.
Στη συνέχεια της εκδήλωσης, δεκάδες εθελοντές μουσικοί, χορευτές και ηθοποιοί έκαναν αναπαράσταση της Τιτανομαχίας, αναζήτησαν τις ρίζες του αθλήματος στον αγώνα πάλης ανάμεσα στον Δία και τον Κρόνο και, στη συνέχεια, το δρώμενο μεταφέρθηκε στα προπονητήρια της αρχαιότητας για να καταλήξει στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπρόσωποι πολιτικών και αθλητικών φορέων και Έλληνες Ολυμπιονίκες (Στέλιος Μυγιάκης, Πέτρος Γαλακτόπουλος, Γιώργος Χατζηιωαννίδης, Βούλα Ζυγούρη κ.α.).

Και Ελληνίδα αθλήτρια στο παγκόσμιο
Η Αθηνά Γιανουσά αποφάσισε, τελευταία στιγμή, να δηλώσει συμμετοχή και να γίνει η πρώτη Ελληνίδα που αγωνίζεται σε παγκόσμιο πρωτάθλημα βετεράνων. Η αθλήτρια του Φιλαθλητικού Αθλητικού Συλλόγου θα ζυγιστεί αύριο και θα αγωνιστεί στις 15/10. «Ήθελα να δω σε τι αγωνιστική κατάσταση βρισκόμουν. Τόσες αθλήτριες ήρθαν από την άκρη του κόσμου για να πάρουν μέρος. Έπρεπε να εκπροσωπηθεί και η χώρα και είμαι χαρούμενη που, τελικά, μπορώ να αγωνιστώ», υπογράμμισε. Σε ότι αφορά τις σημερινές ελληνικές συμμετοχές, κανένας από τους Ελληνες παλαιστές δεν κατάφερε να προκριθεί σε τελικούς.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Υποστηρικτές της διοργάνωσης είναι: Sportcamp, ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Grande Secreto Media Group.
Χορηγοί επικοινωνίας είναι: ΣΠΟΡ FM 94.6, we24.gr, Πανελλήνιος Οδηγός Πολεμικών Τεχνών.