Οι ομάδες του Αγ. Γεώργιου Σερρών στην ελευθέρα, του Παναθηναϊκού στην ελληνορωμαϊκή και των Ευπυρίδων Άνω Λιοσίων στις γυναίκες, πρωταγωνίστησαν στην τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος που φιλοξενήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο της Ηλιούπολης.

Οι προπονητές των τριών συλλόγων, οι Θανάσης Κύδρος, Λία Νικολάου και Ανδρέας Χριστοδουλάκης, με δηλώσεις τους στο επίσημο site της ΕΟΦΠ, αναφέρονται σε αυτή την επιτυχία, στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν μέχρι να φτάσουν στην κορυφή, αλλά και στην επόμενη ημέρα…

Ανδρέας Χριστοδουλάκης (προπονητής γυναικείας ομάδας Ευπυρίδαι Άνω Λιοσίων): «Είμαι υπερήφανος για τα κορίτσια μου. Ο σύλλογος μας είναι ένας σύλλογος με παράδοση στην γυναικεία πάλη. Αυτές οι διακρίσεις αποτελούν επακόλουθο της σοβαρής δουλειάς που γίνεται. Πρέπει, όμως, και οι άλλοι σύλλογοι της γυναικείας πάλης να ανεβάσουν το επίπεδο. Οι Ευπυρίδαι Ανω Λιοσίων έχουν αξιόλογα τμήματα και στις νεάνιδες και στις κορασίδες. Πιστεύω ότι θα διατηρήσουμε την πρώτη θέση και τα επόμενα χρόνια».

Λία Νικολάου (προπονήτρια Παναθηναϊκού): «Έχω μια ομάδα από 11 αθλητές, εννέα εκ των οποίων μπήκαν στην πρώτη τριάδα. Αυτή η ομάδα δουλεύει χρόνια μαζί και τα αποτελέσματα φαίνονται πάνω στην παλαίστρα. Η δημιουργία ομάδας πάλης από τον Παναθηναϊκό, αποτελεί μια νέα κίνηση. Ο σύλλογος μας παρέχει όλα όσα χρειάζονται για να μπορέσουμε να πρωταγωνιστήσουμε. Είναι σε θέση να βοηθήσει τους αθλητές για να φτάσουν ψηλότερα, κάτι που δεν μπορούσε να κάνει ο ΠΟΠ, έστω κι αν τα τελυταία 10 χρόνια ήταν πρωταθλητής Ελλάδας. Το ζητούμενο για αυτά τα παιδιά είναι να διακριθούν και στο εξωτερικό και φυσικά να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η στήριξη του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού ξεπέρασε κάθε προσοδοκία. Το νοιώθουν οι αθλητές, οι οποίοι εδώ και χρόνια ήθελαν να δείξουν τη δουλειά τους. Πλέον το κάνουν. Στα πλάνα μας τώρα βρίσκεται το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ενώ θέλουμε να παίξουμε κομπλέ στα πλέι οφ ώστε να πάρουμε προκρίσεις για το Μεσογειακό Κύπελλο και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που είναι και ο μεγάλος εφετινός μας στόχος».

Θανάσης Κύδρος (προπονητής Άγ. Γεώργιου Σερρών): «Ο σύλλογος για δεύτερη συνεχή χρονιά βρίσκεται στην κορυφή της ελευθέρας ανδρών. Το μυστικό είναι η δουλειά που γίνεται κάτω από αντίξοες συνθήκες, από αθλητές και προπονητές. Δυστυχώς, είναι δύσκολο να είσαι αθλητής. Αυτά τα παιδιά είναι πραγματικοί ήρωες από τη στιγμή που δεν έχουν την απαιτούμενη ηθική στήριξη από την Πολιτεία, αλλά ούτε και από την τοπική αυτοδιοίκηση. Ακόμη και έτσι όμως, συνεχίζουμε την προσπάθεια. Έχουμε τους προκριματικούς των εφήβων, όπως εκεί θα παρουσιαστούμε με σχεδόν την ίδια ομάδα, δεδομένου ότι στο πανελλήνιο ανδρών, τα 3/4 της ομάδας μας ποτελούνταν από μικρούς σε ηλικία αθλητές. Στα προκριματικά των εφήβων θα αγωνιστούμε με 25-30 άτομα και ελπίζω ότι θα έρθουν πολλές προκρίσεις. Γιατί αυτά τα παιδιά αξίζουν να είναι ψηλά».