Τους ανθρώπους που στήριξαν ενεργά την πάλη στην προσπάθεια του αθλήματος για να παραμείνει στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, τίμησε η διοίκηση της ΕΟΦ Πάλης.

Στο περιθώριο του πανελλήνιου πρωταθλήματος, άνθρωποι της πολιτικής, του αθλητισμού και της τοπικής αυτοδιοίκησης έλαβαν τιμητικές διακρίσεις από την ομοσπονδία του αθλήματος για τη συνολική προσφορά τους στο άθλημα των Ολυμπιονικών.

Βραβεύτηκαν κατά σειρά: Άννα Καραμανλή (βουλευτής Β` Αθηνών ΝΔ), Ιούλιος Συναδινός (υπεύθυνος αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ, το βραβείο παρέλαβε ο Τάσος Πανταζίδης εκπρόσωπος αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ), ο Πάνος Καμμένος (Πρόεδρος Ανεξαρτήτων Ελλήνων, το βραβείο παρέλαβε η Βουλευτής Α` Αθήνας Έλενα Κουντουρά), ο Ιωάννης Γκιόκας (Βουλευτής Αττικής ΚΚΕ, το βραβείο παρέλαβε ο Βαγγέλης Γείτονας, μέλος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΕ) και Βασίλης Βαλασόπουλος (Δήμαρχος Ηλιούπολης). Τιμήθηκαν επίσης οι Πύρρος Δήμας (Βουλευτής Επικρατείας ΠΑΣΟΚ), Σπύρος Καπράλος (πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής) και Ισίδωρος Κούβελος (πρόεδρος Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας).

Για την προσφορά της στην πάλη βραβεύτηκαν ο πρόεδρος ΔΣ & Εντεταλμένος Σύμβουλος της ATTICA BANK (χορηγού της ΕΟΦΠ), Ιωάννης Γαμβρίλης αλλά και ο Διευθυντής Μάρκετινγκ της ATTICA BANK, Ιωάννης Πολυχρονόπουλος.

Επίσης τιμήθηκαν οι αθλητές και οι αθλήτριες που διακρίθηκαν μέσα στο 2013. Πρόκειται για τους: Μαρία Πρεβολαράκη (2η Ευρωπαϊκό Γυναικών, 1η Μεσογειακούς Αγώνες), Αθανάσιο Καπαθανασίδη (3ος Ευρωπαϊκό Παίδων), Βλαδίμηρο Ματία (7ος Παγκόσμιο Ανδρών), Απόστολο Τασκούδη (8ος Ευρωπαϊκό Ανδρών), Ειρήνη Γαβρανίδου (8η Ευρωπαϊκό Κορασίδων), Ευστράτιο Νικήτα (5ος Ευρωπαϊκό Παίδων), Θεοχάρη Καλανίδη (3ος Μεσογειακούς Αγώνες), Ανδρέα Τριανταφυλλίδη (3ος Μεσογειακούς Αγώνες), Τιμοφέι Ξενίδη (3ος Μεσογειακούς Αγώνες), Χρήστο Νυφαδόπουλο (3ος Μεσογειακούς Αγώνες), Ευδοξία Παυλίδου (3η Μεσογειακούς Αγώνες), Αγόρω Παπαβασιλείου (3η Μεσογειακούς Αγώνες).

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας», Λούκα Κατσέλη, ο περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Αναστάσιος Ζανιάς, ο πρόεδρος του ΟΑΚΑ και Ολυμπιονίκης της πάλης, Πέτρος Γαλακτόπουλος, Ολυμπιονίκες της πάλης (Μυγιάκης, Χατζηιωαννίδης, Ζυγούρη κ.α.), μέλη του ΔΣ της ΕΟΦΠ και πολλοί ακόμη εκλεκτοί προσκεκλημένοι.

Πριν τις βραβεύσεις, ο πρόεδρος της ΕΟΦΠ, Κώστας Θάνος, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα, επισημαίνοντας στην ομιλία του ότι «η πάλη έχει αλλάξει πλέον σελίδα και πρέπει το άθλημα να βρεθεί και πάλι στην κορυφή του ελληνικού αθλητισμού όπως έκανε κατά κόρον πριν από μερικά χρόνια».