Η παλιά γενιά της ελληνικής πάλης συνδυάστηκε με τη νέα στα ταπί της Ηλιούπολης…

Στα πανελλήνια πρωταθλήματα, Ολυμπιονίκες και κάτοχοι μεταλλίων σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αντιμετώπισαν νέα παιδιά χωρίς μεγάλη πείρα αλλά με αγάπη για το άθλημα. Το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό γιατί φάνηκε ότι η ελληνική πάλη διαθέτει παρελθόν, παρόν και αθλητές που δίνουν ελπίδες για μία ανάλογη συνέχεια στο μέλλον.

Στα 66 κ. τον τίτλο κατέκτησε ο Βλαδίμηρος Ματιάς του Παναθηναϊκού. Ο πρωταθλητής Ελλάδος είναι μόλις 22 ετών και το χρυσό μετάλλιο που πήρε στην Ηλιούπολη αποτελεί το πέμπτο της συλλογής του διότι αναδείχθηκε για 5η φορά πρωταθλητής Ελλάδος στους άνδρες. Ως έφηβος έχει πλασαριστεί στην 5η θέση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ενώ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2013 ήταν 7ος. «Οι αγώνες του πανελληνίου πρωταθλήματος εντάσσονταν στην προετοιμασία μου για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Αυτός είναι ο πρώτος μεγάλος στόχος της χρονιάς. Σε ό,τι αφορά το πανελλήνιο πρωτάθλημα το επίπεδο ήταν αρκετά καλό σε κάποιες κατηγορίες. Η πάλη για εμένα αποτελεί τρόπο ζωής. Κάποια στιγμή είχα σκεφτεί να σταματήσω αλλά το «μικρόβιό» της έχει περάσει μέσα μου και δεν γίνεται», τόνισε ο πρωταθλητής της ελληνορωμαϊκής, ο οποίος παράλληλα σπουδάζει και Λογιστική στα ΤΕΙ.

Το πρώτο του πρωτάθλημα σε επίπεδο ανδρών κατέκτησε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος του Ηρακλή Περιστερίου. Ο 22χρονος πρώτευσε στα 85 κ. της ελληνορωμαϊκής. «Η κατάκτηση του πρωταθλήματος ανδρών είναι κάτι σημαντικό για εμένα. Έχω τίτλους στις μικρότερες κατηγορίες αλλά στην Ηλιούπολη κατέκτησα τον υψηλότερο σε ελληνικό επίπεδο. Για να έρθει αυτή η επιτυχία δούλεψα σκληρά. Με τους προπονητές μου Χρήστο Γκίκα και Σωτήρη Αναγνωστόπουλο έκανα κάθε μέρα προπόνηση από το πρωί ως το βράδυ. Τώρα βλέπω πιο σοβαρά τον πρωταθλητισμό. Θα δουλέψω εντατικά για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Για να έρθει μία διεθνή επιτυχία απαιτείται και ανάλογη προετοιμασία. Τελείωσα τον στρατό και θα αφοσιωθώ στην πάλη. Στο πανελλήνιο ήμουν τραυματισμένος στο γόνατο αλλά δεν το έδειξα. Πιστεύω ότι όταν έχεις θέληση μπορείς να πετύχεις τα πάντα», υπογράμμισε ο νέος πρωταθλητής των 85 κιλών.