Με μία εντυπωσιακή τελετή, στον μαγευτικό χώρο του Διεθνούς Ιδρύματος «Μέγας Αλέξανδρος», στους πρόποδες του Ολύμπου, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η Τελετή Έναρξης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος πάλης στην άμμο, όλων των ηλικιακών κατηγοριών, που διεξάγεται στην Κατερίνη (Almira Beach Bar).

Η Τελετή Έναρξης ξεκίνησε με την, καθιερωμένη, παρέλαση των αθλητών και, στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FILA), Νέναντ Λάλοβιτς κήρυξε της έναρξη της διοργάνωσης. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Παναγιώτη Ποικιλίδη. Οι εκπρόσωποι του Ιδρύματος τίμησαν την οικογένεια Ποικιλίδη για την προσφορά της στον ελληνικό αθλητισμό ενώ κρατήθηκε και ενός λεπτού σιγή.

Στη συνέχεια, οι εκατοντάδες θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εξέλιξη της πάλης ανά τους αιώνες και την σχέση της με την ελληνική αθλητική ιστορία. Δύο αθλητές έκαναν αναπαράσταση του αθλήματος όπως το έχει περιγράψει στις ραψωδίες του ο Όμηρος.

Ακολούθησαν τοπικοί παραδοσιακοί χοροί καθώς και σύγχρονοι ελληνικοί ρυθμοί. Οι εκατοντάδες θεατές εντυπωσιάστηκαν με τους ποντιακούς χορούς και χειροκρότησαν στο ρυθμό συρτάκι. Την τελετή παρουσίασαν οι Αλέξης Κωστάλας και Σοφία Πιτσιάνη.