Ελληνικό χρώμα είχαν τα πρώτα μετάλλια του παγκοσμίου πρωταθλήματος πάλης στην άμμο που διεξάγεται στην παραλία της Κατερίνης, στις εγκαταστάσεις του Almira beach bar.

Σήμερα διεξήχθησαν οι προκριματικοί και οι τελικοί στις ηλικιακές κατηγορίες των παίδων – κορασίδων. Οι Ελληνες αθλητές και αθλήτριες κατέκτησαν 4 χρυσά, 1 ασημένιο και 1 χάλκινο. Στο ομαδικό η Ελλάδα πρώτευσε τόσο στο παίδων όσο και των κορασίδων. Ακολούθησαν στους παίδες η Νορβηγία και η Εσθονία και στις κορασίδες η Σουηδία και η Νορβηγία.

Τα 70 κ. των παίδων εξελίχθηκαν σε. ελληνική υπόθεση. Ο Θεόδωρος Ιωσηφίδης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο παλεύοντας στον τελικό της κατηγορίας με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο. Στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκε ο Νορβηγός, Λαρς Μπγιέρνμπαλ

«Είμαι χαρούμενος που διακρίθηκα μέσα στη χώρα μου σε μία τόσο σπουδαία διοργάνωση. Οι αγώνες είναι πολύ ωραίοι και ευχαριστήθηκα την πάλη στην άμμο. Με βοηθάει η πάλη στην άμμο για την ενδυνάμωση μου. Ως άθλημα είναι πολύ γρήγορο και οι αγώνες είναι σύντομοι», υπογράμμισε ο 15χρονος μικρός παγκόσμιος πρωταθλητής. Ο Θεόδωρος Ιωσηφίδης ανήκει στον σύλλογο «Ευκαρπία» και είναι πρωταθλητής στην ελευθέρα παίδων στα 69κ. Στα 50 κ. των κορασίδων πρώτευσε η Ιορδανία Καραθάνου.

Στα 60 κ., νικητής ήταν ο Γεννάδιος Καρυπίδης, δεύτερος ήρθε ο Εσθονός Κάιμο Άλιας και τρίτος ο Νορβηγός Μάριους Μάλε. «Η πάλη στην άμμο χρειάζεται αρκετή δύναμη. Το επίπεδο των αγώνων ήταν υψηλό», τόνισε ο 15χρονος παλαιστής του συλλόγου «Ευκαρπία». Στα +70 πρώτευσε ο Θεόδωρος Κυριακίδης, με δεύτερο τον Ρώσο Νικίτα Βαλέγιεφ και τρίτο τον Παναγιώτης Σαββίδης. «Ευχαριστήθηκα τη συμμετοχή μου στη διοργάνωση. Πήρα σπουδαίες εμπειρίες που θα με βοηθήσουν στο μέλλον», υπογράμμισε ο,επίσης, 15χρονος παλαιστής από τον σύλλογο Ευκαρπία.

Στα +50κ. κορασίδων, στην πρώτη θέση του βάθρου ανέβηκε η Τίλντα Τάρνκλεφ (Σουηδία), στη δεύτερη η Ρίτα Μπόινε Γκουν (Νορβηγία) και στην τρίτη η συμπατριώτισσά της, Σεσίλ Μάγκνουσεν.

Οι αγώνες θα συνεχιστούν αύριο με τις κατηγορίες των εφήβων και των νεανίδων.

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης στην άμμο όλων των ηλικιακών κατηγοριών, που είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Παναγιώτη Ποικιλίδη, παίρνουν μέρος περισσότεροι από 200 αθλητές και αθλήτριες από 20 χώρες. H διοργάνωση αποτελεί συνδιοργάνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης, της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, του δήμου Κατερίνης και τελεί υπό την αιγίδα του Διεθνούς Ιδρύματος «Μέγας Αλέξανδρος».

* Η Τελετή Έναρξης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πάλης στην Άμμο θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στο Διεθνές Ίδρυμα «Μέγας Αλέξανδρος» Θα την παρουσιάσουν οι Αλέξης Κωστάλας και Σοφία Πιτσιάνη.