Την ικανοποίηση του από τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πάλης στην Άμμο, στην Κατερίνη εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας της Πάλης (FILA), Νέναντ Λάλοβιτς…

…καθώς οι αγώνες έχουν περάσει στη δεύτερή τους ημέρα με τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος των εφήβων και των νεανίδων.

Ο Σέρβος ηγέτης της παγκόσμιας ομοσπονδίας δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος με τη φροντίδα των διοργανωτών για την καλύτερη δυνατή διοργάνωση του Πρωταθλήματος, και θεωρώ ότι αυτό θα βοηθήσει πολύ στην ανάπτυξη και τη δημοτικότητα του αθλήματος στην Ελλάδα. Πρόκειται άλλωστε για αγώνισμα που είναι ακόμη πιο κοντά στην αρχαιοελληνική πάλη, η οποία κατ’εξοχήν γινόταν σε παλαίστρες με άμμο.»

Η ελληνική ομάδα, μετά τον θρίαμβο της Παρασκευής όπου αναδείχθηκε πολυνίκης σε παίδες και κορασίδες με τέσσερα χρυσά μετάλλια ενα ασημένιο κι ένα χάλκινο συνολικά, τρέφει σοβαρές ελπίδες για νέες διακρίσεις και σήμερα στην τελική φάση που ολοκληρώνεται το απόγευμα, καθώς αρκετοί αθλητές μας προχωρούν με αλλεπάλληλες νίκες στο δρόμο για τα μετάλλια στις τέσσερις κατηγορές των εφήβων και τις δύο των νεανίδων.

Η δράση στην άμμο κορυφώνεται αύριο στο Almira Beach Bar, στην όμορφη Παραλία Κατερίνης, με τη διεξαγωγή των αγώνων των ανδρών και των γυναικών.

Στη διοργάνωση συμμετέχουν σχεδόν 200 αθλήτες από περίπου 20 χώρες από όλο τον κόσμο, ενώ είναι έντονο το ενδιαφέρον και της τοπικής κοινωνίας για την οργάνωση και την εξέλιξη των αγώνων.

Οι αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, που διεξάγεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, είναι αφιερωμένοι στη μνήμη του Παναγιώτη Ποικιλίδη και συνδιοργανώνονται από την Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης, την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και τον Δήμο Κατερίνης ενώ τελούν υπό την αιγίδα του Διεθνούς Ιδρύματος «Μέγας Αλέξανδρος».

Λεζάντα: Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πάλης, Νέναντ Λάλοβιτς (αριστερά), με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης Κώστα Θάνο.