Ελάχιστες ημέρες μας χωρίζουν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πάλης στην άμμο όλων των ηλικιακών κατηγοριών που θα διεξαχθεί από τις 3 έως τις 6 Ιουλίου στην παραλία της Κατερίνης (στις εγκαταστάσεις του μπιτς μπαρ Almira).

Καθημερινά στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης φτάνουν νέες αιτήσεις συμμετοχής από διάφορες χώρες και μένει να προλάβουν την έγκαιρη έκδοση βίζας  ώστε να βρεθούν στην όμορφη πόλη της Πιερίας.  

Κάποιες χώρες θα μεταφέρουν στην άμμο της Κατερίνης και την δική τους παραδοσιακή πάλη. Ετσι, από τη Ρωσία εκτός από την κανονική αποστολή της ομοσπονδίας όπου έχουν δηλώσει συμμετοχή 20 αθλητές και αθλήτριες θα έρθουν και 16 παλαιστές από την περιοχή Γιακούτια (ρωσική Απω Ανατολή) οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν επιδείξεις πάλης.

Οι αφίξεις των ξένων αποστολών θα αρχίσουν στις 3 Ιουλίου. Πρώτη ομάδα που θα έρθει στην Ελλάδα θα είναι αυτή της Εσθονίας. Η αποστολή αποτελείται από τέσσερις αθλητές και αθλήτριες και έναν συνοδό. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι ομάδες της Σουηδίας, της Ρουμανίας, της Κροατίας, της Νορβηγίας, της Ουγγαρίας και των ΗΠΑ.