Ελάχιστες ώρες απομένουν για την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος πάλης στην άμμο σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες που θα διεξαχθεί από τις 3 έως τις 6 Ιουλίου στην παραλία της Κατερίνης (Almira Beach Bar).

Η Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης αποφάσισε να αφιερώσει τη διοργάνωση στη μνήμη του Ολυμπιονίκη Παναγιώτη Ποικιλίδη που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών.

«Η οικογένεια της πάλης και ο ελληνικός αθλητισμός είχαν δύο μεγάλες απώλειες, του Παναγιώτη Ποικιλίδη και της Άννας Πολάτου. Εμείς, ως ΕΟΦΠ, ως ελάχιστο φόρο τιμής αφιερώνουμε αυτούς τους αγώνες στη μνήμη του Παναγιώτη Ποικιλίδη. Θα υπάρχει ιδιαίτερη αναφορά κατά την Τελετή Έναρξης ενώ το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου θα τιμήσει την οικογένεια Ποικιλίδη για την προσφορά της στον αθλητισμό. Αποτελεί το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να κάνουμε για τον Παναγιώτη», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΦΠ, Κώστας Θάνος.

Τους αγώνες στην Κατερίνη θα παρακολουθήσει και ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας (FILA), ο Σέρβος, Νέναντ Λάλοβιτς.

«Οικοδεσπότης» με διάκριση
Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κατερίνης στην κατηγορία των εφήβων θα αγωνιστεί και ο Πέτρος Γεροντίδης, ο οποίος έχει γεννηθεί στην όμορφη πόλη της Πιερίας. Ο Πέτρος Γεροντίδης, πριν από ένα χρόνο, στο Μαρόκο, είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στα 60 κ. της αντίστοιχης διοργάνωσης. Στόχος του είναι να διεκδικήσει και αυτή τη χρονιά ένα μετάλλιο. «Είμαι σε καλή αγωνιστική κατάσταση αλλά έχω και λίγο άγχος. Μπροστά στους φίλους και τους συμπατριώτες μου θέλω να διεκδικήσω μία διάκριση. Πιστεύω ότι όσοι έρθουν να παρακολουθήσουν τους αγώνες θα εντυπωσιαστούν από το θέαμα», δήλωσε ο 17χρονος.

Ο Πέτρος Γεροντίδης αναδείχθηκε εφέτος 3ος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων στα 60 κ. ενώ πρώτευσε στο σχολικό πρωτάθλημα.

Το πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος
Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

4 Ιουλίου: 12.00-16.00: Προκριματικοί παίδων – κορασίδων. 17.00-19.00: Τελικοί παίδων – κορασίδων. 20.30: Τελετή Εναρξης στο Εθνικό Ιδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου. 5/7: 14.00-16.00: Προκριματικοί εφήβων – νεανίδων, 17.00-19.00: Τελικοί εφήβων – νεανίδων. 6/6: 14.00-16.00: Προκριματικοί ανδρών – γυναικών, 17.00-19.00: Τελικοί ανδρών – γυναικών.