Φανερά χαρούμενος και ικανοποιημένος από την παραμονή της πάλης στο καλεντάρι των Ολυμπιακών Αγώνων εμφανίστηκε ακολούθως και ο Πρόεδρος της ΕΟΦΠ, κ. Κώστας Θάνος, μιλώντας τόσο στο «ΣΚΑΪ 100,3 FM» όσο και στον «NovaΣΠΟΡ FM 94,6».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης, αναφέρθηκε στην αυτονόητη απόφαση της ΔΟΕ, αλλά και στο “στόρι” της προσωρινής αφαίρεσης του αθλήματος από τα ολυμπιακά αγωνίσματα.

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΕΟΦ Πάλης και πρώην Ολυμπιονίκης:

«Σήμερα νίκησε η Ελλάδα γιατί η πάλη είναι ένα άθλημα ελληνικότατο, βαφτισμένο με την ιστορία μας και η παραμονή της έχει σαφέστατο ελληνικό στοιχείο. Ήταν μία αποκατάσταση στα εσωτερικά της ΔΟΕ, καθώς αν είχε αποκλειστεί η πάλη θα βρισκόταν αντιμέτωπη με τη διεθνή κατακραυγή.

Θέλω να ευχαριστήσω πραγματικά τους δημοσιογράφους, τους Έλληνες βουλευτές, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για τις προσπάθειες και τη στήριξη που μας έδωσαν αυτό το διάστημα».

Για το στόρι του παραλίγο αποκλεισμού του αθλήματος: «Η ιστορία ξεκίνησε τον Φεβρουάριο όταν η εκτελεστική επιτροπή της ΔΟΕ εισηγήθηκε την αντικατάστασή της πάλη επειδή θεωρούσε ότι δεν είναι άθλημα ελκυστικό, εμπορικό και δεν έχει φιλάθλους.

Όμως στους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες αυτά καταργήθηκαν λόγω της παρουσίας του κόσμου. Από την άλλη πλευρά, αν θέλουν μπορούν να εξετάσουν νέους κανονισμούς σχετικά με την ελκυστικότητα.

Δεν νομίζω ότι ένας ακρογωνιαίος λίθος των Αγώνων μπορεί να μείνει εκτός λόγω των χορηγών. Υπήρξε μία άνευ προηγουμένου αντίδραση καθώς δεν γίνεται να μην είναι η πάλη στους Ολυμπιακούς. Οι αντιδράσεις αιφνιδίασαν τη ΔΟΕ καθώς δεν τις περίμεναν.

Μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσά τους και ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσαν την αντίθεσή τους και έτσι το άθλημα έδειξε τη δυναμική που έχει και μπόρεσε το θέμα να επανεξεταστεί. Μάλιστα οι ομοσπονδίες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της Ρωσίας έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην αλλαγή στάσης.

Το τουρνουά που διοργανώσαμε στην Αρχαία Ολυμπία τον περασμένο Ιούλιο με τη συμβολή της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ήταν η βασική αιχμή για τους ανθρώπους της ΔΟΕ στη σημερινή τους απόφαση».