Την πλήρη ικανοποίηση της FILA για την απόφαση παραμονής της πάλης στους Ολυμπιακούς αγώνες εξέφρασε ο πρόεδρος της FILA Νέναντ Λάλοβιτς,

ενώ εξήρε τον ρόλο της ΕΟΦΠ και του Προέδρου της, Κώστα Θάνου, καθώς η παγκόσμια καμπάνια επικεντρώθηκε στην ειδική τελετή του ιερού χώρου της Αρχαίας Ολυμπίας.
 
Θα ήθελα ειλικρινά να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε κάθε μέλος της ΔΟΕ που ψήφισε για να σωθεί σήμερα η Ολυμπιακή πάλη” είπε ο Σέρβος πρόεδρος και συνέχισε: “Με αυτή την ψήφο δείξατε ότι τα βήματα που κάναμε για να βελτιώσουμε το άθλημα μας έκαναν την διαφορά. Βεβαιώνω κάθε έναν από εσάς ότι ο εκσυγχρονισμός μας δεν θα σταματήσει τώρα. Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε σκληρά για να είμαστε όσο μπορούμε ο καλύτερος συνεργάτης του Ολυμπιακού κινήματος“.
 
Ο κ. Νέναντ Λάλοβιτς συνέχισε: “Θα ήθελα επίσης να εκφράσω την εκτίμηση και τον θαυμασμό μου στους ηγέτες και τους υποστηρικτές των υποψηφιοτήτων του μπέιζμπολ/σόφτμπολ και του σκουός. Κάθε μια από τις καμπάνιες τους ήταν πολύ καλά οργανωμένη και έδειχνε το πάθος τους για τα αθλήματα τους“.
 
Και ο Σέρβος Πρόεδρος κατέληξε: “Στα εκατομμύρια των παλαιστών, υποστηρικτών και φιλάθλων σε όλο τον κόσμο που ενώθηκαν για να σώσουμε όλοι μαζί την Ολυμπιακή πάλη οφείλω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ. Όλοι σας παλέψατε πολύ σκληρά για αυτή την νίκη. Τώρα θα πρέπει να μείνουμε ενωμένοι για να επιβεβαιώσουμε ότι τις προσδοκίες που απέφερε η ψήφος αυτή“.