Η απόφαση των «Αθανάτων» ήταν τελικά η Πάλη να παραμείνει Ολυμπιακό Άθλημα, παρά την αποβολή της από την εκτελεστική επιτροπή της ΔΟΕ τον περασμένο Φεβρουάριο

και τις όποιες σκέψεις υπήρξαν για να αφαιρεθεί οριστικά από το καλεντάρι των αγώνων, κυρίως πριν απ’ την πρόταση που ακολούθησε τον Μάιο στην Αγία Πετρούπολη (και πάλι απ’ την ίδια εκτελεστική επιτροπή της ΔΟΕ) για να είναι στα προτεινόμενα για (επαν)ένταξη αθλήματα.

Το αυτονόητο λοιπόν έπραξε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, καθώς οι «Αθάνατοι» ψήφισαν και αποφάσισαν ότι η Πάλη διατηρείται Ολυμπιακό Άθλημα και μετά τους Ολυμπιακούς του Ρίο Ντε Τζανέιρο το 2016.

Η απόφαση της ΔΟΕ ήταν θριαμβευτική για την Πάλη, καθώς από τον πρώτο κιόλας γύρο της ψηφοφορίας έλαβε 49 ψήφους υπέρ, έναντι 24 ψήφων που έλαβε το άθλημα του Μπέιζμπολ – Σόφτμπολ και 22 ψήφων που πήρε το Σκουός. Έτσι, η απόφαση αναφέρει ότι η Πάλη θα είναι κανονικά Ολυμπιακό Άθλημα εκτός από τους Αγώνες του Ρίο το 2016 και σε αυτούς του Τόκιο το 2020, αλλά και στου Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Την είδηση μετέδωσε πρώτος στην Ελλάδα, ο διευθυντής επικοινωνίας, στρατηγικής και μάρκετινγκ της ΕΟΦΠ, κ. Πάρις Κουρτζίδης μέσω του «NovaΣΠΟΡ FM 94.6», ο οποίος έκανε λόγο για νίκη της Πάλης και της Ελλάδας, τονίζοντας όμως ότι ήρθε η ώρα πλέον για να νοιαστούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς, μεταξύ αυτών και οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ, περισσότερο για το Ιστορικό άθλημα.

«Κερδίσαμε, η πάλη παραμένει Ολυμπιακό Άθλημα. Είχαμε σκεφτεί διάφορα σενάρια για το τι θα γινόταν αν έβγαινε η πάλη από τους Ολυμπιακούς. Το σημαντικότερο είναι ότι η Ελλάδα και ο Ολυμπισμός, όπως και ολόκληρη η παγκόσμια κοινότητα της Πάλης, κέρδισαν μ’ αυτή την απόφαση και… τέλος καλό, όλα καλά! Αλλά θα πρέπει να ξυπνήσουμε και να κοιτάξουμε το καλό της πάλης όλοι μας. Παρ΄ότι δεν το είχαμε σχεδιάσει όλο αυτό, τελικά, μάς έκανε καλό. Αποτελεί ιδανικό επικοινωνιακό εργαλείο… Τόσο, που τολμώ να πω πώς θα έπρεπε να το είχαμε “εφεύρει”…», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του.