Περισσότεροι από 1000 αθλητές – προπονητές θα λάβουν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης στην Άμμο, που θα διεξαχθεί στην Παραλία Κατερίνης στις 24 Μαΐου.

Εκεί οι καλύτεροι Παλαιστές της χώρας θα αγωνιστούν για μια θέση στο βάθρο, αλλά και για να επιτύχουν την ένταξή τους στην Εθνική Ομάδα που θα μας εκπροσωπήσει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το οποίο επίσης θα διεξαχθεί στην Παραλία Κατερίνης, το χρονικό διάστημα 3-6 Ιουλίου.

Συνέντευξη τύπου για το πρωτάθλημα παραχώρησαν σήμερα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης οι εκπρόσωποι των διοργανωτών. Ειδικότερα εκ μέρους του Ο.Π.Π.Α.Π. του Δήμου Κατερίνης η κα Μυράντα Παππά και εκ μέρους της Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης, οι προπονητές της ομάδας «Ολύμπιοι Κατερίνης» καθώς & της Εθνικής ομάδας Πάλης στην Άμμο, Βασίλης Μπατάλας και Κων/νος Παπακωνσταντίνου.

Μυράντα Παππά: «Το άθλημα της πάλης εκφράζει τον αέναο αγώνα του ανθρώπου για επιβίωση»

Για την στήριξη του ΟΠΠΑΠ σε σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις έκανε λόγο η κα Παππά: «Η πάλη εκφράζει τον αέναο αγώνα του ανθρώπου για επιβίωση. Στο άθλημα αυτό δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Είναι ένα αγώνισμα που δίνει δύσκολη νίκη στον αντίπαλο όταν ηττηθεί και παίρνει τον επάξιο θρίαμβο όταν επικρατήσει σε δύσκολο αντίπαλο. Σε αγώνες όπως οι συγκεκριμένοι που βελτιώνουν ανθρώπινες επιδόσεις είναι αρωγός ο Δήμος Κατερίνης και ο Δήμαρχος Σάββας Χιονίδης, ο ΟΠΠΑΠ και ο πρόεδρός του Θωμάς Παππαδημητρίου. Ευχαριστούμε την ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων πάλης που τίμησε την πόλη μας με την ανάθεση διοργάνωσης των αγώνων».

Βασίλης Μπατάλας: «Θεαματικό άθλημα με πολλούς φίλους»

Για την ταυτότητα της διοργάνωσης μίλησε ο κος Μπατάλας: «Το πανελλήνιο πρωτάθλημα πάλης στην άμμο διοργανώνεται για άλλη μια χρονιά στην πόλη μας, στην Κατερίνη στις 24 Μαΐου, στο beach bar almira υπό την αιγίδα της ελληνικής ομοσπονδίας φιλάθλων πάλης και σε συνεργασία με τον ΟΠΠΑΠ του Δήμου Κατερίνης, όπου αναμένεται να λάβουν μέρος πάνω από 1000 αθλητές και προπονητές. Διαχρονικά η πάλη – ένα από τα πρώτα αγωνίσματα που εισήλθε στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων – έχει μεγάλη ανταπόκριση στους Έλληνες, ενώ ειδικά η πάλη στην άμμο είναι ένα θεαματικό στυλ πάλης, με πολλούς φίλους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Πρόκειται στην ουσία για την προκριματική φάση ανάδειξης της εθνικής ομάδας και ενόψει των αγώνων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που θα πραγματοποιηθούν επίσης στην Παραλία στις 3-6 Ιουλίου».

Κων/νος Παπακωνσταντίνου: «Άθλημα που κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού»

Σύντομη αναδρομή στην έως σήμερα πορεία του αθλήματος έκανε ο κος Παπακωνσταντίνου:
«Το 2004 μετά το τέλος της Ολυμπιάδας η Παγκόσμια Ομοσπονδία Πάλης θέλοντας να γίνει περισσότερο εξωστρεφής και να καταστήσει το Άθλημα της Πάλης προσιτό στο ευρύ κοινό δημιούργησε την Πάλη στην Άμμο. Η πάλη στην Άμμο είναι η Αρχαία Ελληνική Πάλη η αλλιώς το τριακτίρ, το οποίο με απλούς και κατανοητούς κανόνες βγήκε στις Παραλίες και κέντρισε το ενδιαφέρον του κόσμου.

Το 2006 στην Παραλία Κατερίνης ξεκίνησε στην Ελλάδα το Άθλημα της Πάλης στην Άμμο με πρωτεργάτες τους Μπατάλα Βασίλη και τον υποφαινόμενο. Η αρχή όσο και η συνέχεια ήταν εντυπωσιακή με την απήχηση που είχε το άθλημα της πάλης στην Άμμο, πρώτα στους Αθλητές και εν συνεχεία στον κόσμο.
Η ταχύτητα και οι εντυπωσιακές λαβές σε συνδυασμό με τους εύκολα κατανοητούς κανονισμούς έχει δώσει την δυνατότητα στον απλό κόσμο να έρθει κοντά στο άθλημα. Από το 2006 μέχρι και σήμερα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης στην Άμμο διεξάγεται στις Παραλίες της Κατερίνης στις οποίες έχουν αγωνιστεί Ολυμπιονίκες, Αθλητές με διακρίσεις σε παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αλλά και πρωταθλητές Ελλάδος.

Το 2012 η δημιουργείται η πρώτη Εθνική Ομάδα Πάλης στην Άμμο, με σημαντικές διακρίσεις στο ενεργητικό της. Το 2013 η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού μετά από ενέργειες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης αναγνώρισε το συγκεκριμένο Άθλημα.. Τον Οκτώβριο του 2013 η Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης αιτήθηκε την διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην Παραλία Κατερίνης. Έτσι μας ανατέθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Πάλης η διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που θα γίνει 3-6 Ιουλίου στην Παραλία Κατερίνης».