Σε βαθύ πένθος έχει βυθιστεί η οικογένεια της πάλης.

Ο αιφνίδιος θάνατος του Παναγιώτη Ποικιλίδη, σε ηλικία 49 ετών, ενός ανθρώπου που υπηρέτησε με αγάπη και αφοσίωση το άθλημα έχει στενοχωρήσει όλους τους φίλους της πάλης. «Σύσσωμη η οικογένεια της πάλης πενθεί τον Ολυμπιονίκη και συναθλητή μου, Παναγιώτη Ποικιλίδη, ο οποίος ήταν αγωνιστικότητας, ήθους και αθλητικής ευπρέπειας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΦΠ, Κώστας Θάνος.

Η κηδεία του θα γίνει στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως στην Καλαμαριά, σήμερα Σάββατο στις 16:00 και το «παρών» θα δώσει σύσσωμη η οικογένεια της πάλης. Την ίδια ώρα, στην Κατερίνη, όπου διεξάγεται το πανελλήνιο πρωτάθλημα Beach Wrestling θα υπάρξει μία ώρα διακοπής των αγώνων σε ένδειξη πένθους για τον Ολυμπιονίκη.
Ο Παναγιώτης Ποικιλίδης άφησε την τελευταία του πνοή, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, στην μονάδα εντατικής θεραπείας της Γενικής Κλινικής στην Θεσσαλονίκη, όπου νοσηλευόταν, ύστερα από σοβαρή επέμβαση που υποβλήθηκε στην καρδιά.

Ο Παναγιώτης Ποικιλίδης γεννήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 1965 στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε την πάλη στον ΒΑΟ, όπως και ο αδελφός του, επίσης Ολυμπιονίκης, Γιώργος, πήρε μέρος σε τέσσερις Ολυμπιακούς Αγώνες, (Λος Άντζελες 1984, Σεούλ 1988, Βαρκελώνη 1992, Ατλάντα 1996) με καλύτερο πλασάρισμα την 4η θέση στη διοργάνωση του 1984 (σε ηλικία 19 ετών) στην ελληνορωμαϊκή (πάλευε και στα δύο στυλ). Στη Βαρκελώνη ήταν 8ος, αλλά στην Ατλάντα το 1996 ανέβηκε στην 5η θέση στην Ελληνορωμαϊκή και θα κατακτούσε σίγουρα ένα μετάλλιο εάν δεν έβρισκε απέναντίτ ου τον «ανίκητο» Αλεξάντερ Καρέλιν ,ο οποίος τον νίκησε με πτώση.

Από το 1986 μέχρι το 1991 πάλεψε σε τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα με καλύτερη θέση την 6η στα 100κ. της ελληνορωμαϊκής, στη διοργάνωση του 1986, ενώ σε επίπεδο ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων είχε κατακτήσει δύο 4ες θέσεις στα 130κ στις διοργανώσεις του 1991 και του 1994.
Το 2000 επανίδρυσε το τμήμα πάλης του ΠΑΟΚ, που είχε μείνει ανενεργό από την περίοδο της Κατοχής. Τα τελευταία χρόνια, ήταν μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

* Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, ενημέρωσε τη διοίκηση της ομοσπονδίας ότι οι σημαίες στην Αρχαία Ολυμπία και στα γραφείο της ΕΟΕ θα κυματίζουν μεσίστιες.