Σε συντηρητική αγωγή προκειμένου να αντιμετωπιστούν το πρόβλημα στον αυχένα αλλά και η κάκωση στο γόνατο, υποβάλλεται η Μαρία Πρεβολαράκη.

Όπως τονίζει ο Παναγιώτης Βεκρής, μέλος του ΔΣ της ΕΟΦ Πάλης και πρόεδρος της υγειονομικής επιτροπής, «η Πρεβολαράκη υποβάλλεται καθημερινά σε φυσιοθεραπείες προκειμένου να αντιμετωπίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τα θέματα που έχει με την υγεία της. Καθημερινά, σε συνεννόηση πάντα με τον προπονητή της, Κώστα Αρκουδέα, αλλά και το υπόλοιπο προπονητικό τιμ, αναπροσαρμόζουμε το πρόγραμμά της ώστε να μην υπάρξει υποτροπή. Κάπως έτσι θα κυλήσει η προετοιμασία της ενόψει Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ενώ αμέσως μετά την επιστροφή από την Φινλανδία, θα επανεξετάσουμε την κατάστασή της για να πάρουμε κάποιες αποφάσεις. Βρισκόμαστε σχεδόν δύο χρόνια πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο και προσπαθούμε μαζί με τους θεράποντες ιατρούς να αποφύγουμε κάποια χειρουργική επέμβαση που θα την άφηνε εκτός δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι από τις αθλήτριες που έχουν τσαγανό, ακολουθούν κατά γράμμα τις οδηγίες τόσο τις δικές μου ως φυσιοθεραπευτής, όσο και του προπονητής τους και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα επιτυχώς».

Ο κ. Βεκρής μνημόνευσε και την περιπέτεια που είχε πέρυσι με την υγεία της, σχεδόν 20 ημέρες πριν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Τότε με παρεμφερής αγωγή, η αθλήτρια του Εθνικού ΓΣ είχε καταφέρει να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο πρωτάθλημα της «γηραιάς» ηπείρου.

«Σε καμία περίπτωση δεν βάζουμε την Πρεβολαράκη σε διαδικασία πίεσης ενόψει Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Προχωράμε μέρα με τη μέρα, προσπαθώντας να της δώσουμε την ευκαιρία από τη μία να νοιώσει καλύτερα και από την άλλη να γυμνάζεται σωστά ενόψει των αγωνιστικών υποχρεώσεών της. Προσαρμοζόμαστε πάνω στο πρόβλημα και δουλεύουμε όσο το δυνατόν πιο σωστά. Η Πρεβολαράκη αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο για την ελληνική πάλη και γι` αυτό όλοι είμαστε δίπλα της».