Στο άθλημα της πάλης στην άμμο μυήθηκε ο Αλέξη Κωστάλας. Ο καλλιτεχνικός αφηγητής και παρουσιαστής κλασικού θεάτρου και καλλιτεχνικού αθλητισμού παρουσίασε την Τελετή Έναρξης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος πάλης στην άμμο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου.

«Ήταν ιδιαίτερα σημαντικό ότι η Τελετή έγινε στο Διεθνές Ίδρυμα Μ. Αλεξάνδρου. Η φύση ενήργησε και είχαμε μία ωραία βραδιά ενώ το πρόγραμμα εντυπωσίασε τους ξένους φιλοξενούμενους. Ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκα κοντά στην πάλη στην άμμο. Δεν έχω γνώσεις του αθλήματος και δεν πήγα ως γνώστης. Γνωρίζω ενόργανη γυμναστική, καλλιτεχνικό πατινάζ και άρση βαρών, που έχω ασχοληθεί», υπογράμμισε ο κ. Κωστάλας.

* Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από τη διοργάνωση;
«Η παραλία ήταν πανέμορφη. Να έχεις φόντο ένα εμβληματικό όρος της παγκόσμιας ιστορίας και στους πρόποδές του να διεξάγεται ένα από τα αρχαιότερα αθλήματα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Όλα ήταν σωστά οργανωμένα: η φιλοξενία, οι μεταφορές, η διεξαγωγή αλλά και η προβολή των αγώνων. Η Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης έκανε καλή δουλειά. Είχαν έρθει πολύ καλοί αθλητές από το εξωτερικό και η ελληνική πάλη κατέκτησε πολλά μετάλλια. Ο κ. Κώστας Κουκοδήμος είπε ότι θα προσπαθήσει να διεξάγεται κάθε καλοκαίρι ένα διεθνές τουρνουά. Αυτό θα βοηθήσει το άθλημα να γίνει ευρύτερα γνωστό στη χώρα μας».

* Τώρα μέσα στα αγαπημένα σας αθλήματα θα προστεθεί και η πάλη στην άμμο;
«Τα αγαπημένα μου αθλήματα είναι αρκετά. Η πάλη στην άμμο είναι σύνθετο άθλημα: θέλει γρήγορη σκέψη και σωματική ρώμη. Θα ήθελα να γνωρίζω περισσότερα από τα… μυστικά του αθλήματος για να μπορώ να το παρακολουθώ καλύτερα. Αποτέλεσε τιμή για εμένα που μου εμπιστεύτηκαν την Τελετή Έναρξης της διοργάνωσης».