Η Ελλάδα κατέκτησε διακρίσεις τόσο σε αθλητικό όσο και σε οργανωτικό επίπεδο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πάλης στην άμμο για όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, που διεξήχθη στην Παραλία της Κατερίνης (Almira Beach Bar).

Οι παλαιστές μας συνέλεξαν εννέα χρυσά, εννέα ασημένια και εννέα χάλκινα μετάλλια σε παίδες – κορασίδες, έφηβους – νεάνιδες, άνδρες – γυναίκες και οι εκπρόσωποι της ΕΟΦΠ δέχτηκαν συγχαρητήρια από όλες τις αποστολές για την άρτια διοργάνωση των αγώνων.

«Οι φιλοξενούμενοί μας έφυγαν ευχαριστημένοι. Είπαν ότι είναι το καλύτερο παγκόσμιο στην ιστορία των διοργανώσεων στην άμμο. Υπήρχαν κάποια μικρά λάθη αλλά αυτοί οι αγώνες έγιναν με ελάχιστα χρήματα και η επιβάρυνση στον προϋπολογισμό της Ομοσπονδίας δε θα ξεπεράσει τα 30.000 ευρώ. Τα υπόλοιπα προήλθαν από χορηγίες και από τα χρήματα που έδωσαν οι ξένες αποστολές για τη συμμετοχή τους», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΦΠ, Κώστας Θάνος.

Ο ήλιος, η εντυπωσιακή παραλία και η γαλάζια θάλασσα της Κατερίνης ενθουσίασαν τις ξένες αποστολές. Αρκετοί αθλητές και αθλήτριες δήλωσαν αποφασισμένοι να επιστρέψουν στην πόλη της Πιερίας για τις καλοκαιρινές διακοπές τους. «Η όλη διοργάνωση αποτελεί και επένδυση στον τουρισμό της χώρας. Οι παλαιστές εντυπωσιάστηκαν με την περιοχή και, μέσα από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, υπήρξε μεγάλη διαφήμιση. Δεχτήκαμε συγχαρητήρια από τον πρόεδρο της FILA, Νέναντ Λάλοβιτς, ο οποίος δήλωσε ότι θα εμπιστευτεί στην Ελλάδα και άλλες διοργανώσεις. Σε ότι αφορά τις ελληνικές συμμετοχές, θα ήθελα και ένα χρυσό στους άνδρες», υπογράμμισε ο Κώστας Θάνος.

H πάλη στην άμμο είναι, σχετικά, ένα νέο άθλημα. Η διοργάνωση της Κατερίνης απέδειξε ότι το σπορ αρέσει στους Ελληνες καθώς καθημερινά, στο χώρο του «Almira», τους αγώνες παρακολουθούσαν εκατοντάδες φίλαθλοι.