Η Μαρία Πρεβολαράκη συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των 31 αθλητών και αθλητριών που επιλέχθηκαν από το Ίδρυμα Λεβέντη για να λάβουν υποτροφία Ολυμπιακής προετοιμασίας την τρέχουσα σεζόν.

Η αθλήτρια του Εθνικού ΓΣ, μέσα στο 2013 κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα γυναικών, το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες, ενώ ήταν ένατη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Πριν από μερικές ημέρες, στην Ρωσία, βρέθηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου των νικητριών, στο 1ο Golden Grand Prix, σε μια διοργάνωση όπου είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί στη νέα Ολυμπιακή κατηγορία των 53 κιλών.

Τι είναι οι υποτροφίες του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη

Μια σημαντική πτυχή της δυναμικής παρουσίας του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη αποτελούν οι Υποτροφίες Ολυμπιακής Προετοιμασίας. Ο θεσμός αυτός δημιουργήθηκε το 1999 με γνώμονα την προαγωγή του Ολυμπιακού Ιδεώδους, που αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Τα τελευταία 15 χρόνια, πάνω από 400 υποτροφίες προσέφεραν τη δυνατότητα σε αθλητές και αθλήτριες ατομικών αθλημάτων από την Ελλάδα και την Κύπρο να αφοσιωθούν απρόσκοπτα στην προετοιμασία για τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, υπογραμμίζοντας την έμπρακτη στήριξη του Ιδρύματος στους νέους και στον ελληνικό αθλητισμό.