Η Επιτροπή για την ίδρυση Ελληνικής Ομοσπονδίας Ράγκμπυ Λιγκ εκφράζει τη συμπαράστασή της στο άθλημα της Πάλης σχετικά με την πρόταση για την κατάργηση του αθλήματος από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ για την ίδρυση ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΡΑΓΚΜΠΥ ΛΙΓΚ

 

 

Αθήνα 21/02/2013
 
Προς:  τον κο Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο
της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης
 
 
 
     Κε Πρόεδρε,  μέλη του Δ.Σ.
 
     Η Επιτροπή για την ίδρυση Ελληνικής Ομοσπονδίας Ράγκμπυ Λιγκ, θα ήθελε να σας εκφράσει την αμέριστη συμπαράταξή της, στη δίκαιη διαμαρτυρία σας ενάντια στην απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Δ.Ο.Ε., να προτείνει την κατάργηση του αθλήματος της πάλης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

     Είναι κατά την πεποίθησή μας απαράδεκτο το γεγονός του ότι ένα άθλημα ηλικίας 2720 ετών, κρίνεται όχι με βάση την ιστορικότητά του, όχι με βάση τη συμβολή του στη φυσική άσκηση, την υγεία και τη διαπαιδαγώγηση, αλλά με καθαρά εμπορευματικά κριτήρια.
     Ολόκληρος ο αθλητικός κόσμος, εγχώριος και διεθνής πρέπει να αντιπαλέψει την απόφαση αυτή, ως καθήκον απέναντι στα αθλητικά ιδεώδη, αλλά και ως καθήκον απέναντι στο δικαίωμα καταξίωσης μέσα από την υπεράσπιση του ερασιτεχνικού δικαιώματος στον αθλητισμό και του ιδεώδους της συνύπαρξης «εμπορικών» και λιγότερο «εμπορικών» αθλημάτων ως ενιαία αθλητική οικογένεια.
     Η Επιτροπή μας, σας δηλώνει την στήριξή της και δηλώνει πρόθυμη να συμμετάσχει σε όποια δυνατή κίνηση αλληλεγγύης φανεί προσφορότερη και από εσάς.

     Άλλωστε, το άθλημά σας όπως και το δικό μας, έχουν βασικά χαρακτηριστικά, την αντιμετώπιση του αντιπάλου, σώμα με σώμα. Με αρχές μεν, αποτελεσματικά μέχρι τη νίκη δε.

     Καλή δύναμη και καλή επιτυχία.
     

Μετά τιμής
 
Ο πρόεδρος της Επιτροπής
 Πανταζίδης Αναστάσιος