Η ελληνική πάλη δεν εκπροσωπείται μόνο στα διεθνή ταπί αλλά και σε πολλές καίριες επιτροπές της παγκόσμιας ομοσπονδίας (FILA).

Δέκα Ελληνες, πολλοί από τους οποίους έχουν υπηρετήσει το άθλημα και ως αθλητές, βρίσκονται σε διεθνείς επιτροπές με βασικό στόχο την στήριξη των πρωταθλητών μας.

Το ΔΣ της FILA κοσμεί με την παρουσία του ο Θεόδωρος Χαμάκος, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πάλης. Ο κ. Χαμάκος υπήρξε για πολλά χρόνια πρόεδρος της ΕΟΦΠ και είναι από τους ανθρώπους που γνωρίζουν άριστα τα τεκταινόμενα στην παγκόσμια πάλη. Καθοριστική ήταν και η συμβολή του στην προσπάθεια για την παραμονή του αθλήματος στο Ολυμπιακό Πρόγραμμα.

Αντιπρόεδρος της Μεσογειακής Επιτροπής Πάλης είναι ο πρόεδρος της ΕΟΦΠ και 4ος Ολυμπιονίκης του αθλήματος (Σίδνεϊ), Κωνσταντίνος Θάνος. Στην Τεχνική Επιτροπή βρίσκεται ο 7ος στους Ολυμπιακούς Αφώνες της Σεούλ και του Λος Αντζελες, Ηρακλής Δεσκουλίδης, στην Επιστημονική επιτροπή από το 2005 μέχρι σήμερα είναι ο καθηγητής, Γιάννης Μπάρμπας, στην Επιτροπή Αθλητών ξεχωρίζει η παρουσία της πρωταθλήτριάς μας Μαρίας Πρεβολαράκη και στην επιτροπή των Media είναι ο Πάρις Κουρτζίδης.

Στην επιτροπή Γυναίκα και Αθλητισμός δραστηριοποιείται η 4η Ολυμπιονίκης της Αθήνας Βούλα Ζυγούρη, στην Παραδοσιακή Πάλη ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Μπάμπης Κουκλίδης, στην επιτροπή Αθλητισμός για όλους ο Νίκος Τσιακάρας ενώ στο Hall of Fame της FILA βρίσκεται ο ασημένιος Ολυμπιονίκης του Μονάχου και 3ος στο Μεξικό, Πέτρος Γαλακτόπουλος.