Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός μιλώντας για την απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής

Επιτροπής, σύμφωνα με την οποία η πάλη παραμένει στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, εξέφρασε την ικανοποίηση της ελληνικής κυβέρνησης και απέδωσε συγχαρητήρια στην ΕΟΦΠ και την FILA.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ανδριανός έκανε την εξής δήλωση:

«Η ΔΟΕ πήρε σήμερα (σ.σ. χθες) την σωστή απόφαση. Η πάλη παραμένει στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως αυτονόητα αρμόζει σε ένα άθλημα που συνδέει αρμονικά τους αρχαίους με τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες: το άθλημα που ταυτόχρονα έχει υμνήσει ο Πίνδαρος και αναφέρεται ρητά στον ύμνο των σύγχρονων Αγώνων του Σπύρου Σαμάρα και του Νικόλαου Μάντζαρου.

Από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το ζήτημα, η Πολιτεία δήλωσε την ξεκάθαρη και αμέριστη υποστήριξή της στο αίτημα της παραμονής της πάλης στο Ολυμπιακό πρόγραμμα.

Θέλω να συγχαρώ την Διεθνή Ομοσπονδία Πάλης και ξεχωριστά την Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης για τις άμεσες και αποτελεσματικές πρωτοβουλίες της, καθώς βεβαίως και να υπογραμμίσω για μια ακόμη φορά ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει ενεργά κάθε δράση για την διαφύλαξη του αυθεντικού πνεύματος του Ολυμπισμού».