Στην άμμο της Κατερίνης προετοιμάζεται η ελληνική ομάδα, η οποία θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Beach Wrestling, που θα διεξαχθεί στην πόλη της Πιερίας από τις 3 έως τις 6 Ιουλίου, στις εγκαταστάσεις του «Almira Beach Bar».

Με τα ελληνικά χρώματα θα αγωνιστούν 50 αθλητές και αθλήτριες σε όλες τις κατηγορίες.

Επικεφαλής της ελληνικής αποστολής είναι ο Απόστολος Τασκούδης. Ο 29χρονος πρωταθλητής έχει στην κατοχή του, ήδη, δύο χρυσά μετάλλια από τις προηγούμενες παγκόσμιες διοργανώσεις και θέλει μπροστά στους φίλους του να κάνει το 3 στα 3. «Είχα κατακτήσει την πρώτη θέση στις αντίστοιχες διοργανώσεις της Βουδαπέστης το 2012 και στο Μαρόκο το 2013. Στόχος μου είναι πάντα το καλύτερο. Είναι ωραίο να αγωνίζεσαι μπροστά στους φίλους σου και η συμμετοχή μου θα φέρει αναμνήσεις από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας», δήλωσε ο 6ος Ολυμπιονίκης των 66 κ. της ελευθέρας του 2004.

Στην Κατερίνη, ο Απόστολος Τασκούδης θα πάρει μέρος στα 70 κ. «Μου αρέσουν οι αγώνες στην άμμο γιατί ως άθλημα βρίσκεται πιο κοντά στην αρχαία ελληνική πάλη. Οι αγώνες είναι ιδιαίτερα θεαματικοί και γρήγοροι. Διαρκούν μέχρι ένα λεπτό. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω την πάλη στην άμμο από την πάλη στο ταπί. Και τις δύο της αγαπώ γιατί κάθε μία έχει τη δική της ομορφιά. Η πάλη στην άμμο θέλει άλλες τεχνικές και στρατηγική. Με βοηθάει και στην προπόνηση για την ολυμπιακή πάλη. Στόχος μου είναι να διεκδικήσω την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ελπίζω να μην έχω τραυματισμούς και όλα θα πάνε καλά», υπογραμμίζει ο Απόστολος Τασκούδης, ο οποίος από εννέα ετών ασχολείται με την πάλη.

Η πάλη στην άμμο είναι ένα άθλημα που προωθεί ιδιαίτερα η παγκόσμια ομοσπονδία (FILA). Συνδυάζει το αθλητικό θέαμα με τον ήλιο και τη θάλασσα και η χώρα μας με τα χιλιάδες χιλιόμετρα ακτογραμμής αποτελεί ιδανικό τόπο για την ανάπτυξη του αθλήματος. «Όσοι βρεθούν στην παραλία της Κατερίνης θα παρακολουθήσουν εντυπωσιακούς αγώνες. Εμείς θέλουμε τον κόσμο να είναι δίπλα μας γιατί μας δίνει δύναμη με την ενέργειά του. Είναι σημαντικό ότι η χώρα μας, σε μία δύσκολη περίοδο, φιλοξενεί τόσο σπουδαίους αγώνες. Όλοι οι Έλληνες αθλητές υποσχόμαστε ότι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό», τόνισε ο Απόστολος Τασκούδης.