Με την ελληνική πάλη να σημειώνει σημαντική νίκη σε επικοινωνιακό επίπεδο, θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι στην Κατερίνη, τα… βαφτίσια του παγκοσμίου πρωταθλήματος beach wrestling.

Η μετονομασία της διοργάνωσης από παγκόσμιο φεστιβάλ που ήταν μέχρι πέρυσι, σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, έγινε χάρη στις συντονισμένες ενέργειες των διοικούντων της ΕΟΦ Πάλης με αποδέκτες την FILA, η οποία και αποφάσισε να δώσει σημαντικότερο χαρακτήρα στους αγώνες που θα γίνουν από 3 έως 6 Ιουλίου στην παραλία της Κατερίνης. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία του αθλήματος, απόφαση για την οριστική μετονομασία της διοργάνωσης θα υπάρξει μετά την ολοκλήρωση των αγώνων της Κατερίνης, αφού σημαντικό ρόλο θα παίξει η δυναμική του πρωταθλήματος (συμμετοχές αθλητών, χωρών κ.α.).

«Σε συνέχεια εγγράφων σας σχετικά με την ονομασία του προσεχούς Παγκοσμίου πρωταθλήματος Beach Wrestling, οι διευθύνοντες της FILA έκριναν ότι θα ήταν λογικό η ονομασία αυτής της διοργάνωσης να παραμείνει παγκόσμιο πρωτάθλημα διότι αυτή η ονομασία αναφέρεται στο υπογεγραμμένο συμφωνητικό. Αυτή η ονομασία όμως για την προσεχή διοργάνωση θα επανεξεταστεί εφόσον η συμμετοχή δεν θα είναι μεγάλη κατά τη διάρκεια αυτύ του πρωταθλήματος. Επιβεβαιώνουμε λοιπόν ότι η ονομασία παγκόσμιο πρωτάθλημα παραμένει για τη διοργάνωσή σας, όπως μπορείτε να δείτε και στο καλαντάρι της FILA. Ελπίζοντας ότι έχουμε απαντήσει στο ερώτημά σς, εκφράζουμε αγαπητέ κ. Πρόεδρε, τους καλύτερους χαιρετισμούς μας», αναφέρει η επιστολή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας προς την ΕΟΦΠ.