Η επιβάρυνση ενός παλιού τραυματισμού στον αυχένα δεν επέτρεψε στην Μαρία Πρεβολαράκη να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από το ασημένιο μετάλλιο, στο ισχυρό διεθνές τουρνουά «Dan Kolov-Nikola Petrov», που διεξήχθη στη Σόφια.

Η πρωταθλήτρια του Εθνικού ΓΣ δοκιμάζει τη νέα Ολυμπιακή κατηγορία των 53 κ. (μέχρι και το 2013 αγωνιζόταν στα 55κ.) και πιστεύει ότι της ταιριάζει αυτό το σωματικό βάρος.

«Νομίζω ότι είναι μία κατηγορία που μπορώ να ανταποκριθώ. Είναι πιο εύκολη από τα 55 κ. Στον πρώτο αγώνα της χρονιάς πήρα το ασημένιο μετάλλιο και την ίδια θέση κατέκτησα και στη Βουλγαρία. Οι αγώνες στη Σόφια μου “βγήκαν” πολύ εύκολα. Μόνο στον ημιτελικό είχα πρόβλημα γιατί με ενόχλησε ο αυχένας. Προτίμησα να μην αγωνιστώ στον τελικό γιατί δεν ήθελα να επιδεινωθεί το πρόβλημα και να με αφήσει πίσω στην προετοιμασία μου για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που είναι ο πρώτος μεγάλος στόχος της χρονιάς», τόνισε η αθλήτρια των 53 κιλών.

Η Μαρία Πρεβολαράκη ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή ενώ θα κάνει και κάποιες φυσιοθεραπείες. Στόχος της είναι να επιστρέψει στα ταπί σε μία εβδομάδα. «Γνωρίζω το πρόβλημα στον αυχένα και προσέχω να μην το χτυπήσω. Πιστεύω ότι σε μία εβδομάδα θα γυρίσω στις προπονήσεις και είμαι αισιόδοξη ότι όλα θα πάνε καλά», τόνισε.