Το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νεανίδων που διεξάγεται στη Ρώμη θα διεκδικήσει η Ελένη Χρυσικάκη. Η 19χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα αγωνιστεί στον «μικρό» τελικό των 76 κιλών και με νίκη απέναντι στην Ελένα Ιρίνα Μάργκας από την Ρουμανία θα ανέβει στο βάθρο των νικητών.

Η Χρυσικάκη ξεκίνησε δυναμικά δείχνοντας την ανωτερότητά της. Νίκησε στα προκριματικά των 76 κιλών των Ιταλίδα Άννα Ιοντίτσε, ωστόσο στη συνέχεια έμεινε εκτός ημιτελικών, καθώς έχασε από την Ουκρανή Μαρία Ορλέβιτς, που έφτασε μέχρι τον τελικό.

Ρίχνεται στη μάχη η Τρανού

Την Πέμπτη (30/6) εκτός από τον «μικρό» τελικό, στον οποίο συμμετέχει η Χρυσικάκη, πρεμιέρα στο Ευρωπαϊκό κάνει η Ευαγγελία Τρανού. Η 17χρονη κληρώθηκε στην φάση των «16», όπου θα αντιμετωπίσει την Γιασμίν Σόλιμαν από την Ουγγαρία και στοχεύει στη νίκη για να περάσει στα προημιτελικά.

Στην 14η θέση η Ελλάδα στην Ελληνορωμαϊκή

Η ελληνική αποστολή πλασαρίστηκε στην 14η θέση της Ελληνορωμαϊκής ανάμεσα σε 32 χώρες στο Ευρωπαϊκό Εφήβων της Ρώμης, με συγκομιδή 27 βαθμούς. Τους 15 βαθμούς χάρισε στη χώρα μας ο Νίκος Ιωσηφίδης με το χάλκινο μετάλλιο, ενώ 8 έδωσε ο Ανδρέας Βασιλακόπουλος που κατετάγη 7ος στα 77 κιλά. Ακόμα 4 έδωσε ο Αχιλλέας Χρυσίδης που κατετάγη 9ος στα 130 κιλά.

Την 13η θέση στα 72 κιλά πήρε ο Αλέξανδρος Μπατζακίδης, 14οι κατετάγησαν οι Ηλίας Ζαϊράκης στα 55 κιλά και Γιώργος Παπαγεωργίου στα 60 κιλά, ενώ 18ος πλασαρίστηκε ο Νίκος Καλαϊδόπουλος στα 67 κιλά.