Η Μαρία Πρεβολαράκη έγραψε ιστορία στην Αλγερία! Η «Κυρία» της ελληνικής πάλης νίκησε 3-1 την Ζεϊνέπ Γιετγκίλ και κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν.

Στον τελικό των 53 κιλών η Πρεβολαράκη προηγήθηκε 1-0 με την πρωταθλήτρια της Τουρκίας να ισοφαρίζει. Στο τέλος η Μαρία Πρεβολαράκη βρήκε τους πόντους που έψαχνε και κατάφερε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, πανηγυρίζοντας στο τέλος με την ελληνική σημαία την τεράστια επιτυχία της.

Κάνοντας… παρέλαση η Μαρία Πρεβολαράκη εξασφάλισε αρχικά το μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες. Με χαρακτηριστική ευκολία ξεπέρασε δύο αγώνες και έκλεισε θέση στον τελικό των 53 κιλών!

Η Πρεβολαράκη ξεκίνησε την εντυπωσιακή της πορεία βγάζοντας εκτός την Λουτενάουερ από την Γαλλία στον προημιτελικό, ενώ με ανάλογη ευκολία κέρδισε στον ημιτελικό και την Ρουέδα Φλόρες από την Ισπανία.

Πρόκειται για το δεύτερο μετάλλιο της ελληνικής πάλης στη συγκεκριμένη διοργάνωση, καθώς ήδη ο αδερφός της Μαρίας, Γιώργος Πρεβολαράκης, κρέμασε στο στήθος του το χάλκινο στα 77 κιλά της Ελληνορωμαϊκής.

Κοντά στο μετάλλιο έφτασε και η Στεφανία Ζαχείλα, η οποία όμως στον «μικρό» τελικό των 76 κιλών δεν μπόρεσε να νικήσει την Κέντρα Νταχέρ από τη Γαλλία.