Ο Νίκος Ιωσηφίδης πανηγύρισε μία μεγάλη επιτυχία στη Ρώμη. Ο 19χρονος Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 87 κιλά της Ελληνορωμαϊκής στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U20 γιορτάζοντας με πάθος στο τέλος του αγώνα για την σπουδαία επικράτησή του!

Ο Ιωσηφίδης, που σε ολόκληρο το τουρνουά έδειξε τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά όπως η δύναμη, η συγκέντρωση και η απόλυτη πειθαρχία στο τακτικό κομμάτι, κατάφερε να βρει τον δρόμο για να ανέβει στο βάθρο των νικητών.

Στον κρίσιμο αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο αντιμετώπισε τον Τούρκο Φουρκάν Τας και αρχικά δέχθηκε ποινή. Στη συνέχεια με επιμονή ισοφάρισε και προηγήθηκε 3-1, ενώ μέχρι το τέλος έδειξε να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι, φτάνοντας στην τεράστια νίκη.

Η πορεία του στη διοργάνωση ξεκίνησε τη Δευτέρα (27/6) με μία άνετη νίκη απέναντι στον Πολωνό Νταβίντ Μκρτσιάν. Με απόλυτη συγκέντρωση νίκησε στη συνέχεια 4-0 τον Σέρβο Μάριο Βούκοβιτς, ενώ στον ημιτελικό στάθηκε άτυχος καθώς έμεινε εκτός από τον Ρουμάνο Πατρίκ Ιουλιάν Γκορντάν με το ισόπαλο 1-1.

Από εκεί και πέρα, στα 72 κιλά της Ελληνορωμαϊκής ο Αλέξανδρος Μπατζακίδης ξεκίνησε με το… δεξί στη διοργάνωση, κερδίζοντας με ανατροπή τον Γάλλο Ναΐμ Βατζί Μπολακί Μεϊτέ, ωστόσο στη συνέχεια δεν τα κατάφερε απέναντι στον Ρουμάνο Ιγκόρ Αντρέι Μποτέζ.

Στα 60 κιλά ο Γιώργος Παπαγεωργίου αιφνιδιάστηκε από τον Βούλγαρο Μπόρισλαβ Κρασιμίροφ Κιρίλοφ και έμεινε εκτός συνέχειας, ενώ την ήττα από τον Πολωνό Μαϊρμπέκ Σαλίμοφ γνώρισε στα 67 κιλά ο Νίκος Καλαϊδόπουλος.

Πρεμιέρα στις Νεανίδες με την Χρυσικάκη

Την Τετάρτη (29/6) ξεκινάει το Ευρωπαϊκών των Νεανίδων με μία ελληνική συμμετοχή. Η Ελένη Χρυσικάκη στα 76 κιλά θα αντιμετωπίσει στον προκριματικό την Άννα Ιοντίτσε από την Ιταλία. Η Ελληνίδα μαζί με την αντίπαλό της ήταν οι… άτυχες της κλήρωσης καθώς είναι οι μόνες που θα δώσουν παιχνίδι για να μπουν στα προημιτελικά. Εάν η Χρυσικάκη πάρει τη νίκη θα αντιμετωπίσει την Μαρία Ορλέβιτς από την Ουκρανία.