Με τον Ηλία Ζαϊράκη να παίρνει το… εισιτήριο για τα ρεπεσάζ ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελληνορωμαϊκής Εφήβων, που διεξάγεται στη Σόφια της Βουλγαρίας.

Ο Έλληνας πρωταθλητής στη φάση των «16» στα 55 κιλά αντιμετώπισε τον Νιχάντ Γκουλουμπάτζε από το Αζερμπαϊτζάν, ο οποίος έφτασε μέχρι τον τελικό με σχετική ευκολία. Έτσι ο Ζαϊράκης θα αντιμετωπίσει το Σάββατο (20/8) τον Ιάπωνα Τάιγκα Ονίσι και σε περίπτωση νίκης θα αναμετρηθεί με τον Αρμένιο Καραπέτ Μανβελιάν με στόχο το χάλκινο μετάλλιο.

Στα 77 κιλά ο Ανδρέας Βασιλακόπουλος πέτυχε σπουδαία νίκη απέναντι στον Ομάρ Εσάμ Ελσαγέντ Αμπντελαλίμ Οκίλ. Ο Αιγύπτιος προηγήθηκε 4-0, όμως στη συνέχεια ο Έλληνας πρωταθλητής πέρασε στους «16» με το υπέρ του 7-4. Εκεί, πάλεψε με τον Ουζμπέκο Σαμαντάρ Μπομποναζάροφ και έμεινε εκτός συνέχειας.

Εν τω μεταξύ, πλούσιες εμπειρίες συνέλεξαν ο Γιάννης Πέτκος που αντιμετώπισε στα 63 κιλά τον Ντινισλάμ Σαγκιτζάν από το Καζακστάν, ο Νίκος Ιωσηφίδης στα 87 κιλά που αναμετρήθηκε με τον Αζαματιόν Αμπντουμπανόμποφ από το Ουζμπεκιστάν και ο Ραφαήλ Γκίρνης στα 130 κιλά που πάλεψε με τον Αιγύπτιο Φεκρί Μοχάμεντ Φεκρί Εϊσά.

Δύο συμμετοχές στο φινάλε

Με δύο ακόμα ελληνικές συμμετοχές πέφτει η αυλαία στο Παγκόσμιο Εφήβων της Ελληνορωμαϊκής. Στα 82 κιλά ο Οδυσσέας Ρουνγκέρης αντιμετωπίζει στα προκριματικά τον Αμερικανό Άνταμ Αρτσιεούσκι, ενώ στην φάση των «16» περιμένει ο Ιταλός Λεόν Ριβάλτα.

Στα 97 κιλά ο Αρχοντής Ξούρας κληρώθηκε απευθείας στην φάση των «16» και περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του που θα προκύψει από την αναμέτρηση ανάμεσα στον Εσθονό Ρίτσαρντ Κάρελσον και τον Αρμένιο Χαρουτιούν Κιρακοσιάν.