Μετά την Ελευθέρα Εφήβων και τις Νεάνιδες σειρά παίρνουν στη Σόφια οι πρωταθλητές της Ελληνορωμαϊκής. Στην πρώτη ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων της Βουλγαρίας η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από πέντε αθλητές, που θα αγωνιστούν με όνειρα και φιλοδοξίες με στόχο τη διάκριση, ενώ παράλληλα θα μαζέψουν πλούσιες εμπειρίες και παραστάσεις από μία τόσο υψηλού επιπέδου διοργάνωση.

Στα 55 κιλά ο Ηλίας Ζαϊράκης μπήκε στη φάση των «16», όπου θα αντιμετωπίσει τον Αζέρο Νιχάντ Γκουλουμπάτζε, ενώ στα 63 κιλά ο Γιάννης Πέτκος – επίσης για την φάση των «16» – θα κοντραριστεί με τον Ντινισλάμ Σαγκιτζάν από το Καζακστάν.

Ο Ανδρέας Βασιλακόπουλος στα 77 κιλά θα παίξει στο προκριματικό γύρο με αντίπαλο τον Αιγύπτιο Ομάρ Εσάμ Ελσαγέντ Αμπντελαλίμ Οκίλ, ενώ στους «16» περιμένει ο Σαμαντάρ Μπομποναζάροφ από το Ουζμπεκιστάν.

Στα 87 κιλά ο Νίκος Ιωσηφίδης κληρώθηκε στον προκριματικό γύρο με αντίπαλο τον Αζαματιόν Αμπουμπανόμποφ από το Καζακστάν, ενώ στους «16» βρίσκεται ήδη ο Ουκρανός Μικίτα Αλιεκσιέιεφ.

Τέλος ο Ραφαήλ Γκίρνης στα 130 κιλά θα αντιμετωπίσει για την φάση των «16» τον Αιγύπτιο Φεκρί Μοχάμεντ Φεκρί Εϊσά.

Στην 16η θέση της Ελευθέρας η Ελλάδα

Η Ελλάδα πλασαρίστηκε στην 16η θέση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ελευθέρας Πάλης Εφήβων ανάμεσα σε ανάμεσα σε 39 χώρες με συγκομιδή 8 βαθμούς. Όλοι τους προήλθαν από τον Γκίβι Μπλιάτζε, ο οποίος στα 92 κιλά πήρε την 7η θέση.

Την 14η θέση στα 57 κιλά πήρε ο Ανδρέας Παρουτσίδης, ενώ στην 19η πλασαρίστηκαν οι Δημήτρης Οφλίδης (61κ.) και Άγγελος Κούκλαρης (86κ.).

Το χρυσό μετάλλιο πήρε το Ιράν με 159 βαθμούς, ενώ ακολούθησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με 132 και η Ινδία με 112.