Με εικόνες, εμπειρίες και παραστάσεις γέμισαν οι Αρχοντής Ξούρας και Οδυσσέας Ρουγγέρης που αγωνίστηκαν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων της Ελληνορωμαϊκής που διεξάγεται στη Σόφια της Βουλγαρίας και ολοκληρώνεται την Κυριακή (21/8).

Ο Αρχοντής Ξούρας αντιμετώπισε στη φάση των «16» των 97 κιλών απέναντι στον Εσθονό Ρίτσαρντ Κάρελσον, ο οποίος σταμάτησε την πορεία του στον ημιτελικό της κατηγορίας. Παράλληλα, ο Οδυσσέας Ρουγγέρης έχασε στο προκριματικά από τον Αμερικανό Άντριαν Αρτσισεούσκι, με τους δύο Έλληνες να μην μπαίνουν στη διαδικασία της δεύτερης ευκαιρίας μέσω των ρεπεσάζ.

Εν τω μεταξύ, στα ρεπεσάζ των 55 κιλών αγωνίστηκε ο Ηλίας Ζαϊράκης, ο οποίος έχασε από τον Ιάπωνα Τάιγκα Ονίσι.

Στην 16η θέση της Ελευθέρας η Ελλάδα

Η Ελλάδα πλασαρίστηκε στην 16η θέση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ελευθέρας Πάλης Εφήβων ανάμεσα σε ανάμεσα σε 39 χώρες με συγκομιδή 8 βαθμούς. Όλοι τους προήλθαν από τον Γκίβι Μπλιάτζε, ο οποίος στα 92 κιλά πήρε την 7η θέση.

Την 14η θέση στα 57 κιλά πήρε ο Ανδρέας Παρουτσίδης, ενώ στην 19η πλασαρίστηκαν οι Δημήτρης Οφλίδης (61κ.) και Άγγελος Κούκλαρης (86κ.).

Το χρυσό μετάλλιο πήρε το Ιράν με 159 βαθμούς, ενώ ακολούθησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με 132 και η Ινδία με 112.

Στην 23η θέση οι Νεάνιδες

Οι Νέανιδες κατετάγησαν στην 23η θέση ανάμεσα σε 32 χώρες στο Παγκόσμιο. Οι 6 βαθμοί για την Ελλάδα προήλθαν από την Ελένη Χρυσικάκη, που πήρε την 6η θέση στα 76 κιλά. Εν τω μεταξύ την 13η θέση στα 68 κιλά κατέλαβε η Νικολέτα Μπάρμπα.

Την πρώτη θέση πανηγύρισε η Ιαπωνία με 230 βαθμούς, ακολούθησε η Ινδία με 160 και οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με 124.