Σαράντα δευτερόλεπτα μακριά από το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U20 της Ισπανίας έφτασε ο Αχιλλέας Χρυσίδης. Ο Έλληνας πρωταθλητής στάθηκε άτυχος καθώς έχασε στο τέλος με 4-3 από τον Εσθονό Έρικ Πανκ στον «μικρό» τελικό των 130 κιλών της Ελληνορωμαϊκής και πλασαρίστηκε στην 5η θέση.

Να σημειωθεί ότι ο Χρυσίδης προηγήθηκε 3-0 και έδειχνε να ελέγχει την κατάσταση σε έναν σκληρό αγώνα, αλλά δεν κατάφερε να διατηρήσει μέχρι το τέλος το προβάδισμά του με τον Εσθονο να μειώνει αρχικά σε 3-2 και να προηγείται 4-3 μετά από challenge. Πρέπει να καταγραφεί ότι ο Χρυσίδης αγωνίστηκε με σοβαρό τραυματισμό στο δάχτυλο, που αποκόμισε στην αρχή του μικρού» τελικού και μάλιστα μετά το τέλος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο!

Να σημειωθεί ότι ο Κατερινιώτης είχε χάσει και στον προημιτελικό την πρόκριση στις λεπτομέρειες. Απέναντι στον Αζέρο Μαζάιμ Μαρντάνοφ, που έφτασε τελικά μέχρι τον τελικό, είχε προηγηθεί 1-0 και ισοφαρίστηκε με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στα ρεπεσάζ.

Στα ρεπεσάζ ο Χατσατούροβ

Ο Χρήστος Χατσατούροβ θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί στα ρεπεσάζ των 82 κιλών της Ελληνορωμαϊκής. Ο Έλληνας παλαιστής γνώρισε την ήττα από τον Σουηδό Γιόχανσον και πλέον θα αντιμετωπίσει τον Τσέχο Γίρι Γάντα. Σε περίπτωση που προκριθεί θα αναμετρηθεί με τον Μολδαβό Μιχάι Γκούτου για μια θέση στον μικρό τελικό.

Πρεμιέρα με τρεις συμμετοχές στην πάλη γυναικών

Στα 55 κιλά η Ευδοξία Παπαδοπούλου θα αντιμετωπίσει στα προκριματικά την Γερμανίδα Ρεμπέκα Μαρτς, ενώ στα 68 κιλά η Νικολέτα Μπάρμπα πέρασε απευθείας στα προημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού ανάμεσα στην Μαρζίγια Σαντίγκοβα από το Αζερμπαϊτζάν και την Εμίλια Γιακόβλιεβιτς από τη Σερβία.

Τέλος στα προκριματικά των 76 κιλών η Ελένη Χρυσικάκη θα κοντραριστεί με την Βερόνικα Νίκος από την Ουγγαρία και σε περίπτωση νίκης θα συναντήσει στον δρόμο της την Ουκρανή Μαρία Ζένκινα.