Η Νικολέτα Μπάρμπα θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U20 που διεξάγεται στο Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα της Ισπανίας.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αντιμετώπισε στον ημιτελικό των 68 κιλών την Μανόλα Σκομπέλσκα από την Ουκρανία και προσπάθησε να πάρει την πρόκριση, ωστόσο δεν τα κατάφερε. Σε έναν αγώνα που προσπάθησε να ελέγξει από την αρχή, είδε την αντίπαλό της να προηγείται και στη συνέχεια δεν μπόρεσε να επιστρέψει.

Νωρίτερα, η Μπάρμπα ολοκλήρωσε ένα συγκλονιστικό αγώνα στα προημιτελικά. Επικράτησε 8-6 της Μαρζίγια Σαντίγκοβα από το Αζερμπαϊτζάν και μπήκε πανηγυρικά στη ζώνη των μεταλλίων.

Εν τω μεταξύ, η Ελένη Χρυσικάκη πήρε το εισιτήριο για τα ρεπεσάζ στα 76 κιλά. Η Ελληνίδα γνώρισε την ήττα από την Νίκος από την Ουγγαρία, η οποία έφτασε στη συνέχεια μέχρι τον τελικό. Η Χρυσικάκη θα αντιμετωπίσει την Μαρία Ζένκινα από την Ουκρανία και σε περίπτωση νίκης θα παίξει στον «μικρό» τελικό κόντρα στην Ναζάρ Μπατίρ από την Τουρκία.

Να σημειωθεί ότι η η Ευδοξία Παπαδοπούλου αγωνίστηκε στα προκριματικά των 55 κιλών, όπου στάθηκε άτυχη καθώς έχασε από την Γερμανίδα Μαρτς.

Τέλος, ο Χρήστος Χατσατούροβ ξεκίνησε ιδανικά την πορεία του στα ρεπεσάζ των 82 κιλών της Ελληνορωμαϊκής και επικράτησε με τεχνική υπεροχή του Τσέχου Γίρι Γιάντα. Στη συνέχεια δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον «μικρό» τελικό, καθώς ηττήθηκε από τον Μολδαβό Γκούτου και έμεινε εκτός συνέχειας.