Με τον Αχιλλέα Χρυσίδη να φτάνει μέχρι τον «μικρό» τελικό της κατηγορίας του ξεκίνησε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U20 που διεξάγεται στο Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα της Ισπανίας. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατάφερε να φτάσει στον αγώνα του μεταλλίου στα 130 κιλά της Ελληνορωμαϊκής και θα έχει την ευκαιρία να ανέβει στο βάθρο των νικητών.

Ο Χρυσίδης έμεινε στο 1-1 με τον Αζέρο Μαζάιμ Μαρντάνοφ και έμεινε εκτός τροχιάς του χρυσού μεταλλίου, ωστόσο κέρδισε την ευκαιρία να βρεθεί στο δρόμο για το χάλκινο μετάλλιο. Αντίπαλό του θα είναι ο Έρικ Πανκ από την Εσθονία.

Από εκεί και πέρα ο Νίκος Ιωσηφίδης στα 87 κιλά επικράτησε 3-0 του Βοϊτσεκ Ιβανόφσκι από την Πολωνία στη φάση των «16», ωστόσο στα προημιτελικά έχασε από τον Σέρβο Αντρίγια Μιχάιλοβιτς και έμεινε εκτός συνέχειας.

Την ήττα από τον Τσέχο Φιλίπ Μπάρτοσικ γνώρισε στα 55 κιλά ο Ηλίας Ζαϊράκης, ενώ στα 77 κιλά ο Ανδρέας Βασιλακόπουλος έχασε από τον Βούλγαρο Μάρτιν Ζίβκοβ Ντιμιτρόβ.

Την Τρίτη (27/6) σειρά παίρνει ο Χρήστος Χατσατούροβ. Ο Έλληνας πρωταθλητής κληρώθηκε απευθείας στην φάση των «16» στα 82 κιλά της Ελληνορωμαϊκής και περιμένει τον αντίπαλό του που θα προκύψει από το ζευγάρι ανάμεσα στον Γίρι Γιάντα από την Τσεχία και τον Αλεξάντερ Μίκαελ Γιόχανσον από την Σουηδία.