Με δύο ελληνικές συμμετοχές στα ρεπεσάζ πέφτει η αυλαία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Εφήβων που διεξάγεται στη Ρώμη. Στο δρόμο για το χάλκινο μετάλλιο θα βρεθούν οι Άγγελος Κούκλαρης και Γιώργος Τερζίδης, που θα έχουν τη δεύτερη ευκαιρία τους.

Ο Άγγελος Κούκλαρης στα 86 κιλά της Ελευθέρας ξεκίνησε την ημέρα πολύ δυναμικά και κατάφερε να αφήσει εκτός συνέχειας με ευκολία τον Σλοβάκο Κέβιν Μίκετζ. Στη συνέχεια τέθηκε αντιμέτωπος με τον Γάλλο Ραχίμ Μαγκαμάντοφ, ο οποίος ήταν ασταμάτητος και έφτασε στον τελικό. Έτσι, την Κυριακή (3/7) ο Κούκλαρης θα αντιμετωπίσει τον Ματέι Μλκοχ από την Τσεχία. Σε περίπτωση νίκης θα αγωνιστεί στον «μικρό» τελικό με αντίπαλο τον Τούρκο Φατίχ Αλτουνμπάς.

Στα 74 κιλά ο Γιώργος Τερζίδης δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αζέρο Τζαμπραΐλ Γκάντζεφ, ο οποίος έφτασε μέχρι τον τελικό. Ο 17χρονος Έλληνας θα αγωνιστεί στον πρώτο γύρο των ρεπεσάζ απέναντι στον Ιταλό Λούκα Φινίτσιο, ενώ για να πάρει το χάλκινο μετάλλιο θα συναντήσει στον δρόμο του στη συνέχεια τον Ρουμάνο Κριστιάν Μπιρό και τον Τούρκο Μουχάμεντ Χαλίτ Οζμούς.

Με φιλοδοξίες που συνδυάστηκαν από πολύ καλές εμφανίσεις ο Γκίβι Μπλιάτζε άγγιξε τα ημιτελικά στα 92 κιλά. Αρχικά ξεπέρασε με ευκολία τον Βούλγαρο Σουράι Ιμπραΐμ Ρουφάντ, ενώ στη συνέχεια αντιμετώπισε τον Ουκρανό Ντένις Σαχάλιουκ. Εκεί έχασε στις λεπτομέρειες και με σκορ 4-3 δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στην πορεία του.

Στα 61 κιλά ο Δημήτρης Οφλίδης αντιμετώπισε στην προκριματικά φάση τον Ακσελί Εϊνό Αουκούστι Έρκολα από την Φινλανδία και γνώρισε την ήττα.

Τέλος, στα ρεπεσάζ των 97 κιλών ο Χαράλαμπος Αυτοφορίδης αντιμετώπισε τον Γκεοργκιάν Φλορίν Τριπόν. Ο Έλληνας πρωταθλητής βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ από νωρίς και παρά την μεγάλη προσπάθειά του έμεινε εκτός συνέχειας από τον Ρουμάνο με 6-4.