Με τον Άγγελο Κούκλαρη να καταβάλει πολύ μεγάλη προσπάθεια και να πλασαρίζεται στην πέμπτη θέση ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων της Ρώμης. Ο Έλληνας πρωταθλητής έφτασε κοντά στο βάθρο, ωστόσο στον τελικό με τον Τούρκο Φατίχ Αλτουνμπάς δεν μπόρεσε να βρει το δρόμο για τη νίκη.

Νωρίτερα ο Κούκλαρης έκανε εντυπωσιακό αγώνα στα ρεπεσάζ των 86 κιλών της Ελευθέρας και με τεχνική υπεροχή νίκησε τον Τσέχο Ματέι Μλκοχ, φτάνοντας έτσι στον «μικρό» τελικό.

Η προσπάθεια του 20χρονου Έλληνα ξεκίνησε το Σάββατο (2/7) με τον Κούκλαρη να ξεπερνάει με ευκολία το εμπόδιο του Σλοβάκου Κέβιν Μίκετζ, ενώ στη συνέχεια έχασε από τον Γάλλο Ραχίμ Μαγκαμάντοφ.

Στα ρεπεσάζ των 74 κιλών αγωνίστηκε και ο Γιώργος Τερζίδης, που πάλεψε και έχασε από τον Ιταλό Λούκα Φιντίτσιο. Ο 17χρονος βρέθηκε στα ρεπεσάζ μετά το ματς με τον Αζέρο Τζαμπραΐλ Γκάντζεφ, που έφτασε με ευκολία στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Στην 14η θέση της Ελευθέρας η Ελλάδα

Με απολογισμό 22 βαθμούς η Ελλάδα πήρε την 14η θέση ανάμεσα σε 30 χώρες στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων της Ρώμης. Τους 10 χάρισε ο Άγγελος Κούκλαρης με την 5η θέση, ενώ από 6 έδωσαν ο Γκίβι Μπλιάτζε με την 8η θέση στα 82 κιλά και ο Χαράλαμπος Αυτοφορίδης με την 8η θέση στα 97 κιλά.

Από εκεί και πέρα, ο Γιώργος Τερζίδης πλασαρίστηκε στην 11η θέση στα 74 κιλά, στην 14η θέση μπήκε ο Γιώργος Ραπτόπουλος στα 70 κιλά, ενώ 15ος ήταν ο Δημήτρης Οφλίδης στα 61 κιλά.