Την ευκαιρία να διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων της Ρώμης θα έχει ο Χαράλαμπος Αυτοφορίδης. Ο 20χρονος πρωταθλητής θα αντιμετωπίσει στα 97 κιλά της Ελευθέρας τον Ρουμάνο Γκεοργκιάν Φλορίν Τριπόν από την Ρουμανία, όπου θα διεκδικήσει τη νίκη με φόντο τον «μικρό» τελικό της κατηγορίας. Εκεί περιμένει ήδη ο Μολδαβός Μάριους Ούτζα.

Ο Αυτοφορίδης κληρώθηκε απευθείας στην φάση των «16» όπου αγωνίστηκε απέναντι στον Ιβάν Πριματσένκο. Στο ματς με τον Ουκρανό δεν κατάφερε να φτάσει στη νίκη και έτσι μπήκε στα ρεπεσάζ, καθώς ο Πριματσένκο έφτασε μέχρι τον τελικό.

Στα 70 κιλά, ο Γιώργος Ραπτόπουλος αντιμετώπισε τον Φέρεντς Έρβιν Τσίκι από την Ρουμανία, σε έναν αγώνα που έχασε με 8-5. Ο Έλληνας πρωταθλητής βρέθηκε από την αρχή να κυνηγάει το σκορ και παρά την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε δεν μπόρεσε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση.

Φινάλε με τέσσερις συμμετοχές

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων συνεχίζεται με τέσσερις ελληνικές συμμετοχές. Στο δεύτερο «πιάτο» της Ελευθέρας ρίχνονται στη μάχη οι Δημήτρης Οφλίδης, Γιώργος Τερζίδης, Άγγελος Κούκλαρης και Γκίβι Μπλιάτζε.

Στα προκριματικά των 61 κιλών ο Δημήτρης Οφλίδης θα αντιμετωπίσει τον Φινλανδό Ακσελί Εϊνό Αουκουστί Ερκόλα, ενώ ο Γιώργος Τερζίδης στα 74 κιλά θα παίξει με τον Τζαμπραΐλ Γκάντζεφ από το Αζερμπαϊτζάν.

Στη φάση των «16» των 86 κιλών ο Άγγελος Κούκλαρης κοντράρεται με τον Σλοβάκο Κέβιν Μίκετζ, ενώ στην ίδια φάση, στα 92 κιλά ο Γκίβι Μπλιάτζε θα παίξει με τον Σουράι Ιμπραΐμ Ρουφάντ από την Βουλγαρία.