Σαν κεραυνός εν αιθρία «έσκασε» στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης η επιστολή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, με την αναφορά του «Κυπέλλου Ακρόπολις». Η United World Wrestling θεωρεί αποκλειστικά υπεύθυνη την ΕΛΟΠ για το γεγονός ότι δεν πραγματοποιήθηκε η 2η ημέρα της διοργάνωσης. Παράλληλα αναφέρει ότι το κρύο στον αγωνιστικό χώρο ήταν δυσβάσταχτο, με αποτέλεσμα οι αθλητές να μην μπορούν καν να ζεσταθούν πριν παλέψουν.
Η UWW μάλιστα εισηγήθηκε την τιμωρία της ΕΛΟΠ με αποκλεισμό δύο χρόνων από κάθε διεθνή διοργάνωση και θα συζητηθεί στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Σημαντικότατο λόγο σ’ αυτή την απόφαση έπαιξε το γεγονός ότι τόσο ελληνικά ΜΜΕ, όσο και διεθνή κατέκριναν τη διοργάνωση και τις συνθήκες που αντιμετώπισαν οι αθλητές.

Η ΕΛΟΠ θα στείλει έως αύριο επιστολή στην Παγκόσμια Ομοσπονδία όπου θα παραθέσει τα ακριβή γεγονότα προς αποκατάσταση της αλήθειας. Σε περίπτωση που επισημοποιηθεί η εισήγηση της UWW, το ΔΣ της ΕΛΟΠ αποφάσισε ομόφωνα να υποβάλει, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, σύσσωμο την παραίτησή του.