Με τον πλέον θριαμβευτικό τρόπο για την Ελλάδα ολοκληρώθηκε το Beach Wrestling World Series που πραγματοποιήθηκε στην Πορτογαλία. Πρόκειται για τον 1ο από τους 4 αγώνες της σειράς που συγκεντρώνει τους καλύτερους αθλητές της Πάλης στην Αμμο. Η Ελλάδα κατέκτησε 4 μετάλλια εκ των οποίων ένα χρυσό, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα.
Η Κατερίνα Πιτσιάβα στα +70κ. κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, καθώς στον τελικό επικράτησε με 3-2 της Βλασκεάνου (Ρουμανία).
Στα +90κ. ο Γιάννης Καργιωτάκης πήρε το ασημένιο μετάλλιο. Στον τελικό ηττήθηκε με 3-0 από τον Ναζαριάνι (Αζερμπαϊτζάν).  Στον ημιτελικό απέκλεισε τον Κορντζάια (Γεωργία) με 3-0, ενώ από τον όμιλο πέρασε με 2 νίκες και μία ήττα.
Ο Νίκος Αρουζμανίδης ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στα 70κ. Στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο καθώς νίκησε τον Κόμαν (Ρουμανία). Στην ίδια κατηγορία ο Απόστολος Τασκούδης αποκλείστηκε στο γκουπ.
Στα 80κ. ο Γιώργος Κουλουχίδης φόρεσε στο στήθος του το χάλκινο μετάλλιο. Στον μικρό τελικό νίκησε τον Μινζάλα (Ρουμανία). Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος δεν τα κατάφερε και αποκλείστηκε στο γκρουπ.
Στα 90κ. ο Χρήστος Σαμαρτσίδης κατέλαβε την 4η θέση, καθώς έχασε στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο από τον Γκαρθία Πέρες (Ισπανία) με 3-1. Στην ίδια κατηγορία  ο Γρηγόρης Κριαρίδης αποκλείστηκε με 1 νίκη και 2 ήττες
Στη διοργάνωση συμμετείχαν οι διαιτητές Γιώργος Καράμπελας και Παυλίνα Γεωργίου