Επιστροφή στην ενεργό δράση με χρυσό μετάλλιο για την Μαρία Πρεβολαράκη. Μετά από πολύμηνη απουσία από τις παλαίστρες λόγω τραυματισμού, η αθλήτρια του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου κατέκτησε την πρώτη θέση στο διεθνές τουρνουά Dan Kolov – Nikola Petrov που έγινε στην Βουλγαρία.

 

Η Πρεβολαράκη, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη ελπίδα της ελληνικής πάλης για εκπροσώπηση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, στον τελικό της κατηγορίας των 53 κιλών επικράτησε 3-2 της Ναταλία Μπούντου από την Μολδαβία και βρέθηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου των νικητριών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μπούντου είναι μία αθλήτρια υψηλού επιπέδου και αυτή που είχε αποκλείσει στα δύο τελευταία Παγκόσμια πρωταθλήματα την Πρεβολαράκη. Η πρωτιά στην Βουλγαρία, λοιπόν, είχε διπλό όφελος, καθώς η αθλήτρια του Εθνικού επιβεβαίωσε την καλή της αγωνιστική κατάσταση και φυσικά αυτές οι εμφανίσεις θα της τονώσουν το ηθικό. 

Η Πρεβολαράκη πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις και είναι χαρακτηριστικό ότι στα δύο πρώτα παιχνίδια επικράτησε με 8-0!