Την 7η θέση στα 86 κιλά ελευθέρας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U23 που φιλοξενείται στην Πολωνία, κατέλαβε ο Τιμοφέι Ξενίδης.

Ο «χάλκινος» παγκόσμιος πρωταθλητής στους έφηβους το 2011, έφτασε έως τα προημιτελικά με δύο εντυπωσιακές νίκες επί του Γερμανού Αχμέντ Ντουντάροφ (11-0 τεχνική πτώση) και επί του Γεωργιανού Ιρακλί Μστιτούρι (πτώση). Στον αγώνα για την είσοδό του στα ημιτελικά έχασε 9-1 από τον Αζέρο Μαγκομεντγκαντζί Κατίγιεφ, ενώ στο ματς για την είσοδό του στον τελικό των ρεπεσάζ έχασε 16-13 από τον Τούρκο Φατίχ Ερντίν.

Η αποχώρηση του Έλληνα μέλους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης, Θεόδωρου Χαμάκου, κατά τη διάρκεια του κρίσιμου αγώνα που θα έφερνε τον Ξενίδη στον τελικό των ρεπεσάζ, δηλαδή στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο, προκάλεσε πολλά ερωτηματικά στην ελληνική αποστολή, με τον αρχηγό της, Φάνη Μπατζακίδη, να αφήνει σαφείς αιχμές για τη στάση του. Δεν δίστασε μάλιστα, με μια άκρως ειρωνική τοποθέτηση, να αναφερθεί στα γεγονότα όπου ο Έλληνας παράγοντας ήταν… απών!

«Πολλά συγχαρητήρια στον κ. Χαμάκο για τη βοήθειά του στην ελληνική πάλη. Τα σημερινά γεγονότα άλλωστε μιλούν από μόνα τους: Πρώτον, την ώρα που έπαιζε ο Ξενίδης με τον αθλητή από την Γεωργία, ο κ. Χαμάκος προτίμησε να παίζει με το κινητό του. Δεύτερον, στο ματς του Αρμένιου με τον Τούρκο, κάνει ένσταση ο Τούρκος και οι delegate των αγώνων αποφασίζουν ότι στο σκορ είναι 6-2 υπέρ του Αρμένιου. Πριν επανεκκινήσει ο αγώνας, φωνάζει ο κ. Χαμάκος τους delegate των αγώνων και κατά έναν παράξενο τρόπο αλλάζει το σκορ και γίνεται 5-3 υπέρ του Αρμένιου. Τρίτον, μόλις τελείωσε αυτό το ματς και στον πίνακα παρουσιάστηκε ότι ήθελε 20 λεπτά η αναμέτρηση του Τούρκου με τον Ξενίδη, ο κ. Χαμάκος αποφάσισε να αποχωρήσει από τους αγώνες. Ο Ξενίδης έχασε 16-13 έχοντας πολλά παράπονα από τη διαιτησία. Ο Ξενίδης στην πρώτη περίοδο πήρε τέσσερις πόντους μετά από μια εξαιρετική προσπάθεια, όμως μετά τις φωνές των Τούρκων μας δόθηκαν δύο από τους τέσσερις πόντους. Κάναμε ένσταση για τους τέσσερις πόντους και στο βίντεο φάνηκε ότι η φάση δεν έχει την κατάλληλη λήψη με αποτέλεσμα να χάσουμε την ένσταση. Αντίθετα σε ένσταση των Τούρκων από 10-10 το σκορ έγινε 12-10. Και όλα αυτά με τον κ. Χαμάκο να είναι εκτός αγώνων. Γι` ακόμη μία φορά θα ήθελα να τον ευχαριστήσω πάρα πολύ», ήταν η δήλωση του κ. Μπατζακίδη, αναφερόμενος στην προκλητική αποχώρηση του κ. Χαμάκου στο ματς που μπορούσε να ισοδυναμεί με μετάλλιο για την ελληνική πάλη.