Στην άμμο της Κατερίνης θα βρεθούν από τις 3 έως τις 6 Ιουλίου κορυφαίοι και ταλαντούχοι παλαιστές από όλο τον κόσμο.

Η όμορφη πόλη της Πιερίας, χάρη στις εντυπωσιακές παραλίες της, έχει παράδοση στο άθλημα της πάλης στην άμμο και, έτσι, ήταν η ιδανική περιοχή για να διεξαχθεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα beach wrestling που διοργανώνει η χώρα μας. Μέχρι τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 200 αθλητές και αθλήτριες ενώ η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί με 50 πρωταθλητές και πρωταθλήτριες μας,

«Η Κατερίνη από την πρώτη στιγμή έχει αγκαλιάσει το άθλημα της πάλης στην άμμο. Έτσι, όταν διεκδικήσαμε και, τελικά, μας ανατέθηκε η διοργάνωση αμέσως σκεφτήκαμε ότι έπρεπε να διεξαχθεί σε αυτή την περιοχή. Οι αγώνες αποτελούν ένα στοίχημα τόσο για την ελληνική όσο και για την παγκόσμια ομοσπονδία. Θέλουμε να διοργανώσουμε ένα καλό πρωτάθλημα ώστε όταν θα αποφασιστεί η διεξαγωγή των Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων Αθλημάτων Παραλίας να ενταχθεί και το beach wrestling σε αυτούς τους αγώνες», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης, Κώστας Θάνος.

Η διεξαγωγή της διοργάνωσης στην Ελλάδα αποτέλεσε «μαγνήτη» για πολλούς παλαιστές απ’ όλο τον κόσμο. Ετσι, οι συμμετοχές καλών παλαιστών είναι πολλές. Οι πρωταθλητές μας θα βρουν απέναντί τους έμπειρους αθλητές αλλά και η ελληνική ομάδα είναι καλά προετοιμασμένη. «Επικεφαλής της ομάδας μας βρίσκεται ο, δύο φορές, παγκόσμιος πρωταθλητής στην πάλη σε άμμο, Απόστολος Τασκούδης. Βέβαια, και οι άλλοι αθλητές μας είναι αποφασισμένοι να προσφέρουν πλούσιο θέαμα και να διεκδικήσουν διακρίσεις. Ιδιαίτερα καλή είναι και η εφηβική μας ομάδα. Η πάλη στην άμμο έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες. Στο παρελθόν, έχουμε δει πολλούς καλούς αθλητές της Ολυμπιακής Πάλης να χάνουν από, θεωρητικά, μέτριους παλαιστές των Ολυμπιακών Αγωνισμάτων», τόνισε ο κ. Κώστας Θάνος.

Η διοργάνωση θα αποτελέσει διαφήμιση για τη χώρα μας. Στην Κατερίνη θα βρεθούν περισσότεροι από 300 αθλητές, προπονητές, παράγοντες και συνοδοί από όλο τον κόσμο. Αυτοί θα γίνουν «κοινωνοί» των όμορφων τοποθεσιών της περιοχής και της ελληνικής φιλοξενίας. «Θέλουμε να αναδείξουμε τις ομορφιές της χώρας μας. Οι ξένοι που θα πάρουν μέρος στους αγώνες θα είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές διαφήμισης. Αξίζει να πούμε ότι η διοργάνωση δε θα επιβαρύνει με έξτρα χρήματα τα ταμεία της Πολιτείας. Προσπαθούμε με τα έσοδα από τις χορηγίες και, εάν χρειαστεί, από τον ετήσιο προϋπολογισμό μας να διοργανώσουμε ένα ελκυστικό πρωτάθλημα. Οι αγώνες βρίσκονται υπό την αιγίδα του Διεθνούς Ιδρύματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου και η Τελετή Έναρξης θα γίνει στις εγκαταστάσεις του. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον δήμο Κατερίνης, τον τοπικό σύλλογο «Ολύμπιοι Κατερίνης», το beach bar «Almira» και τους ξενοδόχους της περιοχής που διέθεσαν δωμάτια για την προετοιμασία της ελληνικής ομάδας. Καλώ τους φίλους του αθλητισμού να έρθουν να στηρίξουν τους αθλητές της ομάδας μας και τους υπόσχομαι ότι το θέαμα θα τους αποζημιώσει», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΦΠ, Κώστας Θάνος.