Με τα μαθήματα της σχολής διαιτησίας θα αρχίσουν αύριο οι εκδηλώσεις του 3ου διεθνούς τουρνουά ελληνορωμαϊκής, ελευθέρας και πάλης γυναικών «Ολυμπία 2014», που θα διεξαχθεί στην Αρχαία Ολυμπία.

Στην κοιτίδα του Ολυμπισμού, ήδη, έχουν φτάσει οι περισσότερες από τις αποστολές των ξένων χωρών που θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση. Στο κλειστό στάδιο θα αγωνιστούν περισσότεροι από 200 αθλητές και αθλήτριες από 24 χώρες. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στις 19 και 20 Ιουλίου.

«Πριν από τρία χρόνια η διοργάνωση διεξήχθη με τη συμμετοχή 10 χωρών. Εφέτος φτάσαμε τα 24 και οι αγώνες θα θυμίζουν παγκόσμιο πρωτάθλημα. Έχουν έρθει παλαιστές με διακρίσεις από παγκόσμια από ηπειρωτικά πρωταθλήματα και, βεβαίως, από Ολυμπιακούς Αγώνες. Ευτυχώς έχουμε τη στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που συνέβαλε για να γίνει η διοργάνωση θεσμός», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΟΦΠ, Δημήτρης Κολιτσόπουλος, στην πρώτη προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου.

Στην Αρχαία Ολυμπία θα αγωνιστούν αθλητές και αθλήτριες από Κύπρο, Κορέα, Γερμανία, Ισραήλ, Αρμενία, Μεξικό, Τουρκμενιστάν, Ιταλία, Ισραήλ, Ουγγαρία, Καζακστάν, Πουέρτο Ρίκο, Εσθονία, Ρωσία, Σλοβακία, Λευκορωσία, Γεωργία, Ρουμανία, Αγκόλα, Ουκρανία Κονγκό, Αζερμπαϊτζάν, Σερβία και, φυσικά, την Ελλάδα.

Ανάμεσα στις συμμετοχές ξεχωρίζει το όνομα του χρυσού Ολυμπιονίκη της Αθήνας στα 60κ. και δύο φορές τριταθλητή κόσμου, Τζουνγκ Τζι Χιουν (Κορέα). Οι αγώνες και τις δύο ημέρες θα αρχίσουν στις 10.00.