Ο Υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός δέχτηκαν σήμερα στη Γενική Γραμματεία

Αθλητισμού αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης, που αποτελούταν από τον Πρόεδρο Κώστα Θάνο, τον Γεν. Γραμματέα Ξενοφών Αθανασίου, τον επίτιμο Πρόεδρο Πέτρο Γαλακτόπουλο, τον διευθυντή επικοινωνίας και στρατηγικής Πάρι Κουρτζίδη, καθώς και την Ολυμπιονίκη Σταυρούλα Ζυγούρη με αφορμή την παραμονή της πάλης στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Υπουργός και ο Υφυπουργός χαιρέτισαν την απόφαση της ΔΟΕ και είχαν εκτενή συζήτηση με την αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας για θέματα που απασχολούν το άθλημα και το πλαίσιο του νέου αθλητικού νόμου που πρέπει να σχεδιάσει η κυβέρνηση.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΟΦΠ εξέφρασε εκ μέρους όλης της οικογένειας της πάλης την ευγνωμοσύνη του για την στήριξη που παρείχε η κυβέρνηση και δη η παρούσα ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, από την πρώτη κιόλας στιγμή που ανέλαβαν τα καθήκοντά τους, οι κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος και Γιάννης Ανδριανός, αντίστοιχα.

Ο πρόεδρος της ΕΟΦΠ μαζί με τα μέλη της αντιπροσωπείας που τον συνόδευε κατέθεσαν τις προτάσεις της Ομοσπονδίας για τον εθνικό σχεδιασμό που χρειάζεται να χαράξουν από κοινού η Ομοσπονδία  με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου αθλητισμού, αλλά και τις σκέψεις και τις εισηγήσεις τους σχετικά με τον νέο αθλητικό νόμο.

Ωστόσο, μεταξύ άλλων, στο τραπέζι της συζήτησης ετέθη το «καυτό» θέμα της διαθεσιμότητας των Ολυμπιονικών και γενικά των αθλητών που έχουν διεθνείς διακρίσεις και απασχολούνται στον δημόσιο τομέα, όπου σύσσωμη η αντιπροσωπεία της ΕΟΦΠ ζήτησε να μη γίνει ούτε μία απόλυση αθλητή, ξεκαθαρίζοντας όμως πως δεν έχει καμία απολύτως αντίρρηση, όπου χρειάζεται να γίνουν μετακινήσεις υπαλλήλων – αθλητών, προκειμένου να καλύψουν ανάγκες και κενά του δημοσίου.

Επίσης, η αντιπροσωπεία της ΕΟΦΠ έθεσε το θέμα της διατήρησης των διευκολύνσεων που πρέπει να έχουν οι ενεργοί προπονητές και αθλητές των εθνικών ομάδων με δικαιολογημένες άδειες, αλλά συμφώνησε πως πρέπει να κοπούν «μαχαίρι» οι όποιες αργομισθίες υπάρχουν, αν αποδειχτεί ότι όντως υφίστανται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο υπουργός όσο και ο υφυπουργός ταυτίστηκαν με τις απόψεις της αντιπροσωπείας της ΕΟΦΠ και δεσμεύθηκαν να δουν θετικά το ζήτημα που έχει ανακύψει, καθώς και να συμβάλλουν αποφασιστικά, ώστε να υπάρξει δίκαιη λύση και σωστή αντιμετώπιση της πολιτείας προς τους ανθρώπους του αθλητισμού που τιμούν το εθνόσημο και την πατρίδα, σε μία χρονική στιγμή που δεν μπορεί να συμβάλλει, έστω και στο βαθμό που το έπραττε άλλοτε, σε υποδομές και χρηματοδοτήσεις, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που έχει περιέλθει η χώρα.

Τέλος, ο υφυπουργός Αθλητισμού υπήρξε καθησυχαστικός στο θέμα των χρηματοδοτήσεων, οι οποίες θα είναι το λιγότερο δυνατό μειωμένες σε σχέση με πέρυσι, αλλά χωρίς ακόμη να ξέρει για να δεσμευθεί το ποσοστό διατήρησης τους.