Από το «μικροσκόπιο» της επιτροπής αξιολόγησης της παγκόσμιας ομοσπονδίας πάλης (FILA) πέρασε για δεύτερη φορά τον τελευταίο χρόνο το Ρέθυμνο.

Η πόλη της Κρήτης, είναι υποψήφια για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Βετεράνων το οποίο είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί το 2015.

Η πρώτη επαφή σχετικά με την ανάθεση της διοργάνωσης, πραγματοποιήθηκε το 2013 μεταξύ του Στέλιου Πιατά, δημοτικού συμβούλου του Δήμου Ρεθύμνου και του Φίλιππου Μαρκάκη, αθλητή και μέλους του Αθλητικού Ομίλου Ρεθύμνου (ΑΠΟΡ). Στα τέλη του περασμένου μήνα, στο Ρέθυμνο βρέθηκε το μέλος της FILA Θεόδωρος Χαμάκος, ο οποίος συνοδεία του προέδρου της ΕΟΦΠ, Κώστα Θάνου, επιθεώρησαν τις εγκαταστάσεις που έχουν δηλωθεί από την ελληνική ομοσπονδία προκειμένου να φιλοξενήσουν τους αγώνες της επόμενης χρονιάς. Στην επιθεώρηση των εγκαταστάσεων βρέθηκαν ο Δήμαρος Ρεθύμνου, Γιώργης Μαρινάκης, ο υπεύθυνος της ομάδαςδιοργάνωσης για τη διεξαγωγή του παγκοσμίου πρωταθλήματος Βετεράνων, Φίλιππος Μαρκάκης αλλά και ο εντεταλμένος σύμβουλος Τμήματος Αθλητισμού Δ. Ρεθύμνου και Δημοτικός Σύμβουλος, Δημήτριος Λαχνιδάκης.

«Το Ρέθυμνο έχει όλες τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσει μια τόσο σπουδαία διοργάνωση. Η FILA θα επισκεφθεί και άλλες υποψήφιες πόλεις, πριν πάρει την τελική της απόφαση. Είμαι αισιόδοξη ότι οι ομορφιές του Ρεθύμνου, οι άρτιες εγκαταστάσεις και η κρητική φιλοξενία θα κερδίσουν το στοίχημα», είπε ο πρόεδρος της ΕΟΦ Πάλης, Κώστας Θάνος.