Απολαυστικός και πάλι ήταν ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, αυτή τη φορά στην ετήσια εκδήλωση της ΕΟΦ Πάλης, στο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Αποκάλυψε ότι είχε κάνει πρόταση στον πρόεδρο της ΕΟΦΠ, Κώστα Θάνο, προκειμένου να μετάσχει στο συνδυασμό του στις εκλογές του Δήμου Μαραθώνα, για να «παλεύει εκείνος με τα λαμόγια» όπως χαρακτηριστικά είπε, ενώ αναφέρθηκε και στη συμβολική διαμαρτυρία για τα Γλυπτά του Παρθενώνα που θα γίνει αύριο (Κυριακή, 20:00) έξω από το Μουσείο της Ακρόπολης.

«Τούμπανα όλοι εδώ πέρα…. Είχα ζητήσει από τον Κώστα Θάνο να έρθει στο συνδυασμό μας στον Μαραθώνα, για να παλεύει αυτός με τα λαμόγια, αλλά μας την έκανε. Και για να διορθώσει το λάθος του, κανονίζουμε στον Μαραθώνα να κάνουμε Μαραθώνιο πάλης. Να φέρεις Κώστα τα τούμπανα εκεί, να παλεύουν! Πανελλήνια, παγκόσμια και τέτοια. Να ξέρετε ότι εάν με πειράξει κανένα λαμόγιο στον Μαραθώνα, θα σας φωνάξω για να… παλέψετε. Να έχετε δύναμη και σας περιμένω στον Μαραθώνα», είπε καταχειροκρούμενος ο Ηλίας Ψινάκης.

Αναφορικά με τη συμβολική διαμαρτυρία που θα γίνει αύριο έξω από το Μουσείο της Ακρόπολης, ο κ. Ψινάκης ζήτησε απ` όλους τους παρευρισκόμενους αθλητές να δώσουν το «παρών».

«Όποιος θέλει και μπορεί, να βρεθεί την Κυριακή στο Μουσείο της Ακρόπολης με ένα κερί. Εκείνη την ημέρα επιστρέφει το άγαλμα του Ιλισσού στο Βρετανικό Μουσείο. Έχουμε φωνάξει πολλά κανάλια του εξωτερικού για να μπορέσουμε να κάνουμε μια ήρεμη διαμαρτυρία, μια τρυφερή κριτική πολιτική, για να ευαισθητοποιήσουμε την παγκόσμια κοινή γνώμη ώστε τα Μάρμαρα να επιστρέψουν στην Ακρόπολη. Εσείς είστε αθλητές του πιο αρχαίου αθλήματος. Όποιος γουστάρει θα ήταν καλό να βρεθεί με ένα κεράκι την Κυριακή στο Μουσείο της Ακρόπολης».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ μπορείτε να βρείτε ΔΩΡΕΑΝ στο http://www.newsports.eu/ (δελτία Τύπου), ενώ το σχετικό στιγμιότυπο του Ηλία Ψινάκη μπορείτε να το δείτε μέσω youtube στο παρακάτω link https://www.youtube.com/watch?v=BpDJjnseMUs#t=2698 (από 41.35 έως 44.37)