«Καρέ» διεθνών μεταλλίων μέσα στο 2014 για τον Δημήτρη Τσεκερίδη.

Μετά το χάλκινο στο παγκόσμιο εφήβων, το χρυσό στο διεθνές τουρνουά «Ολυμπία» και το ασημένιο στο διεθνές τουρνουά της Φρανκφούρτης, ο παλαιστής του ΠΑΟΚ έφτασε στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 85 κιλά του διεθνούς τουρνουά ελληνορωμαϊκής ανδρών με την επωνυμία «Ibrahim Moustafa» που διεξήχθη στην πόλη Σαρμ Ελ Σέικ της Αιγύπτου. Στο ίδιο τουρνουά, ο Αλέξανδρος Παπαδάτος κατετάγη τρίτος στα 130 κιλά, ενώ ο Δημήτρης Παπαδόπουλος ήταν 5ος στα 96 κιλά.

Ο Τσεκερίδης στο δρόμο για το χρυσό μετάλλιο σημείωσε συνολικά τρεις νίκες, ενώ ο Παπαδάτος σε σύνολο τριών αγώνων είχε δύο νίκες.

«Το επίπεδο του τουρνουά δεν ήταν ιδιαιίτερα υψηλό, ωστόσο υπήρχαν αρκετοί σημαντικοί αθλητές όπως ο Αιγύπτιος που πάλεψα στον τελικό. Ήταν ένας πολύ καλός αθλητής με εμπειρίες και αρκετές νίκες σε παγκόσμια πρωταθλήματα. Τώρα στόχος μου είναι το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Μέχρι τότε ίσως πάω σε κάποια τουρνουά, κάτι που θα εξαρτηθεί από τον προγραμματισμό του προπονητικού μου τιμ», είπε από την Αίγυπτο ο Δημήτρης Τσεκερίδης.