Ο Εθνικός Γυμναστικός Σύλλογος στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας 2016 στην Ελληνορωμαϊκή στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Πάλης Ανδρών – Γυναικών που άνοιξε σήμερα την αυλαία στο κλειστό γυμναστήριο Ζωφριάς – Ανω Λιοσίων.

 

Η διοργάνωση που είχε πολλούς αμφίρροπους και θεαματικούς αγώνες που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον έως την τελευταία στιγμή βρήκε τον Εθνικό πρωταθλητή με 82 βαθμούς. Δεύτερος ήρθε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος ισοβάθμησε με τον Ηρακλή Περιστερίου (54β), αλλά λόγω των δύο χρυσών μεταλλίων, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Από τους αγώνες ξεχώρισε η επιβλητική εμφάνιση του Δημήτρη Τσεκερίδη, ο οποίος με το δεύτερο συνεχόμενο πανελλήνιο τίτλο έδειξε ότι είναι ο απόλυτος κυρίαρχος της κατηγορίας. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι δεν έχασε ούτε ένα πόντο! «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Κατέκτησα το δεύτερο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι δεν έχασα ούτε ένα πόντο. Όταν ένας αθλητής έχει καλή άμυνα, δείχνει ότι έχει στοιχεία να φτάσει ψηλά. Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα πήγε ακριβώς όπως είχαμε υπολογίσει με τους προπονητές μου. Πλέον στρέφουμε την προσοχή μας στα προολυμπιακά τουρνουά. Εχω τρεις ευκαιρίες και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Πιστεύω ότι έχω καλές πιθανότητες να τα καταφέρω», δήλωσε ο Δημήτρης Τσεκερίδης

Στους διακριθέντες ήταν οι Γιώργος και Ξενοφώντας Κουτσούμπας, οι οποίοι επέστρεψαν μετά από δύο χρόνια στην ενεργό δράση και κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο, στις κατηγορίες 98κ. και 130κ.  

Με την παρουσία του τίμησε, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και αρχηγός της ελληνικής αποστολής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο κ. Ισίδωρος Κούβελος, ο οποίος έκανε και την κήρυξη των αγώνων, καθώς και η υποδιευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας κ. Ντόρα Πάλλη, η οποία τιμήθηκε από την Ελληνική ομοσπονδία Πάλης, για την προσφορά της στο άθλημα και τις Ολυμπιακές αξίες.

Οι νικητές ανά κατηγορία

59 κιλά

1 Απόστολος Μανουηλίδης (Ηρακλής Περιστερίου)

2 Γρηγόρης Αναστασιάδης (Φλόγα Ξάνθης)

3 Λεωνίδας Δογανης (ΠΑΟΚ)

. Μιχάλης Κουτσουρίδης (Ηρακλής Περιστερίου)

66 κιλά

1 Βλαδίμηρος Ματιας (ΠΑΟ)

2 Χρήστος Θεοδωράκης (Παλαίστρα)

3 Βασίλης Δερματάς (ΠΑΟ)

. Μανδρίκος Θεοδωρίδης (ΠΑΟ)

71 κιλά

1 Γιεβγκενη Πεντορετς (ΠΑΟ)

2 Γιάννης Πυρσός (ΑΕ Σελλων)

3 Βασίλης Μυξάκης (ΠΑΟΚ)

. Αθανάσιος Βαβίλης (Θησέας Περιστερίου)

75 κιλά

1 Γιώργος Πρεβολαράκης (Εθνικός)

2 Πέτρος Μανουηλίδης (Ηρακλής Περιστερίου)

3 Αμλετ Μαματζανιάν (ΒΑΟ)

. Γιώργος Πετρόπουλος (Θησέας Περιστερίου)

80 κιλά

1 Νίκος Βάρκας (Εθνικός)

2 Κώστας Τσεπάνης (Εθνικός)

3 Νίκος Σπυριδάκης (Ηρακλής Περιστερίου)

. Σπυριδάκης Ιωάννης (Ηρακλής Περιστερίου)

85 κιλά

1 Δημήτρης Τσεκερίδης (ΠΑΟΚ)

2 Δημήτρης Παπαδόπουλος (Ηρακλής Περιστερίου)

3 Δημήτρης Κτανης (Εθνικός)

. Ηλίας Μπούκης (Ηρακλής Περιστερίου)

98 κιλά

1 Γιώργος Κουτσούμπας (Ατλας Μυτιλήνης)

2 Κωστας Βουρδανος (Εθνικός)

3 Βαγγέλης Ζαμπρακας (Εθνικός)

. Σπύρος Κουντουράτζης (Εθνικός)

130 κιλά

1 Ξενοφών Κουτσιούμπας (Ατλας Μυτιλήνης)

2 Ματθαίος Εγγονίδης (Εθνικός)

3 Νίκος Λέων (ΠΑΟ) 

. Κώστας Μπομπόρας (ΠΑΟ)