Να μην πάρει μέρος στον παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης της Τασκένδης συνέστησαν οι γιατροί στην Μαρία Πρεβολαράκη.

Η δευτεραθλήτρια Ευρώπης του 2014 ταλαιπωρείται από μία κήλη στον αυχένα και τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έμεινε εκτός προπονήσεων για να μην επιβαρύνει το πρόβλημα και έκανε φυσικοθεραπείες. Πριν από δύο ημέρες μετέβη μαζί με άλλα μέλη της ελληνικής αποστολής στο Ουζμπεκιστάν αλλά ο γιατρός που την εξέτασε της είπε να μην αγωνιστεί για να μην επιβαρύνει την κατάστασή της. Η ίδια, όμως, έχει διαφορετική γνώμη.

«Δεν έφτασα μέχρι την Τασκένδη για να μην πάρω μέρος στη διοργάνωση. Δεν έχω μάθει να υποχωρώ και να εγκαταλείπω. Θα αγωνιστώ και εάν δεν αντέξω τον πόνο μόνο τότε θα σταματήσω. Ενα χρόνο περίμενα αυτή τη στιγμή», δήλωσε η πρωταθλήτρια του Εθνικού Γ. Σ. Δίπλα στην αθλήτρια βρίσκεται το μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΦΠ και μέλος της Ιατρικής Επιτροπής, Παναγιώτης Βεκρής. Ο φυσικοθεραπευτής συνόδεψε την αθλήτρια στην Τασκένδη προκειμένου να την υποβάλει σε εντατικές φυσικοθεραπείες μήπως και καταφέρει να ξεπεράσει το πρόβλημα.

«Η Μαρία είναι καλή αθλήτρια. Αγωνίστρια. Εάν δεν πονέσει την ώρα των αγώνων μπορεί να καταφέρει πολλά. Ο αυχένας της επιδεινώθηκε λίγο πριν από τους αγώνες», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Κώστας Θάνος.

Μέχρι τους «16» της διοργάνωσης έφτασε ο Ιωάννης Τσεραχίδης. Ο αθλητής των 74 κ. νίκησε τον Μεξικανό Κριστιάν Φλόρες αλλά στον δρόμο για τους «8» έχασε από τον τριταθλητή κόσμου του 2013, Ρασίντ Κουρμπάνοφ (Ουζμπεκιστάν). Παγκόσμιος πρωταθλητής της κατηγορίας αναδείχθηκε ο Ρώσος Ντένις Τσαργκούς (3ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου). «Ο Γιάννης δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Τα επόμενα χρόνια θα περιμένουμε περισσότερα από αυτόν. Είναι καλός παλαιστής», δήλωσε ο Κώστας Θάνος.