Η ώρα για την κορυφαία αγωνιστική εκδήλωση της πάλης έφτασε… Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Ηλιούπολης, θα πραγματοποιηθεί η τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος ανδρών και γυναικών με τη συμμετοχή 155 αθλητών και αθλητριών.

Οι καλύτεροι παλαιστές των δύο προκριματικών φάσεων που διεξήχθησαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τον περασμένο Ιανουάριο, θα δώσουν το «παρών» σε μια διοργάνωση που αποτελεί το βασικό κριτήριο για τη συγκρότηση των ομάδων που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Βάνταα-Φινλανδία, 1-6/4). Οι σύλλογοι που θα εκπροσωπηθούν στη διοργάνωση είναι 24 στο στιλ της ελευθέρας, 20 στην ελληνορωμαϊκή και 15 στις γυναίκες.

Να θυμίσουμε ότι ο Παλαιστικός Όμιλος Πρωταθλητών Χαλκίδας στην ελληνορωμαϊκή, ο Άγιος Γεώργιος Σερρών στην ελευθέρα και ο ΑΟ Ευπυρίδαι Άνω Λιοσίων στις γυναίκες είναι οι κάτοχοι των πανελλήνιων τίτλων από την αντίστοιχη περσινή διοργάνωση που διεξήχθη στο Ίλιον.

Το πρόγραμμα
Το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, στο Ολυμπιακό Κέντρο Πάλης Άνω Λιοσίων θα πραγματοποιηθεί η ιατρική εξέταση και η ζύγιση, ενώ την επομένη θα υπάρχει το… κυρίως πιάτο. Οι αγώνες θα αρχίσουν στις 10:00 και θα ολοκληρωθούν περίπου στις 20:30 το βράδυ της Κυριακής.

Συνοπτικά:
Σάββατο 8 Φεβρουαρίου
18:00-20:00 Ιατρική Εξέταση-Ζύγιση (Ολυμπιακό Κέντρο Πάλης Άνω Λιοσίων)
Κυριακή 9 Φεβρουαρίου
10:00-15:30 Προκριματικοί Αγώνες & Ρεπεσάζ
15:30-17:30 Διάλειμμα
17:30-18:00 Τελετή Έναρξης-Κοπή Βασιλόπιτας
                   Χαιρετισμοί επισήμων-Βραβεύσεις
18:00-20:30 Τελικοί – Απονομές

Βραβεύσεις
Στο περιθώριο του πανελλήνιου πρωταθλήματος, θα τιμηθούν για την ενεργή υποστήριξη της παραμονής του αθλήματος της Πάλης στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Άννα Καραμανλή (βουλευτής Β` Αθηνών ΝΔ), Ιούλιος Συναδινός (υπεύθυνος αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ), Πύρρος Δήμας (Βουλευτής Επικρατείας ΠΑΣΟΚ), Πάνος Καμμένος (Πρόεδρος Ανεξαρτήτων Ελλήνων), Ιωάννης Γκιόκας (Βουλευτής Αττικής ΚΚΕ), Σπύρος Καπράλος (πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής) και Ισίδωρος Κούβελος (πρόεδρος Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας).

Για την προσφορά τους στο άθλημα της πάλης θα τιμηθούν ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, Βασίλης Βαλασόπουλος και ο πρόεδρος ΔΣ & Εντεταλμένος Σύμβουλος της Τράπεζας Αττικής, Ιωάννης Γαμβρίλης.

Επίσης θα τιμηθούν οι αθλητές και οι αθλήτριες που διακρίθηκαν μέσα στο 2013. Πρόκειται για τους: Μαρία Πρεβολαράκη (2η Ευρωπαϊκό Γυναικών, 1η Μεσογειακούς Αγώνες), Αθανάσιο Καπαθανασίδη (3ος Ευρωπαϊκό Παίδων), Βλαδίμηρο Ματία (7ος Παγκόσμιο Ανδρών), Απόστολο Τασκούδη (8ος Ευρωπαϊκό Ανδρών), Ειρήνη Γαβρανίδου (8η Ευρωπαϊκό Κορασίδων), Ευστράτιο Νικήτα (5ος Ευρωπαϊκό Παίδων), Θεοχάρη Καλανίδη (3ος Μεσογειακούς Αγώνες), Ανδρέα Τριανταφυλλίδη (3ος Μεσογειακούς Αγώνες), Τιμοφέι Ξενίδη (3ος Μεσογειακούς Αγώνες), Χρήστο Νυφαδόπουλο (3ος Μεσογειακούς Αγώνες), Ευδοξία Παυλίδου (3η Μεσογειακούς Αγώνες), Αγόρω Παπαβασιλείου (3η Μεσογειακούς Αγώνες).

Οι πρωταθλητές από το 2004
<PRE>        ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΪΚΗ         ΕΛΕΥΘΕΡΑ                       ΓΥΝΑΙΚΩΝ
2013 ΠΟ Πρωταθλητών          Άγιος Γεώργιος Σερρών    Ευπυρίδαι Άνω Λιοσίων
2012 ΠΟ Πρωταθλητών          Πολυνείκης Μοσχάτου      Ευπυρίδαι Άνω Λιοσίων
2011 ΠΟ Πρωταθλητών          Πολυνείκης Μοσχάτου      Ευπυρίδαι Άνω Λιοσίων
2010 ΠΟ Πρωταθλητών          Ηρακλής Θεσσαλονίκης    Ευπυρίδαι Άνω Λιοσίων
2009 ΠΟ Πρωταθλητών          Ηρακλής Θεσσαλονίκης    Ευπυρίδαι Άνω Λιοσίων
2008 ΠΟ Πρωταθλητών          Ηρακλής Θεσσαλονίκης    Ευπυρίδαι Άνω Λιοσίων
2007 Ηρακλής Περιστερίου     Ηρακλής Θεσσαλονίκης    Ευπυρίδαι Άνω Λιοσίων
2006 Ολυμπιακός                  Ηρακλής Θεσσαλονίκης    Ηρακλής Ζεφυρίου
2005 ΠΟ Πρωταθλητών          Ηρακλής Θεσσαλονίκης    Ευπυρίδαι Άνω Λιοσίων
2004 Ηρακλής Περιστερίου     Ηρακλής Θεσσαλονίκης    Ευπυρίδαι Άνω Λιοσίων</PRE>

ΣΥΝΟΛΟ ΤΙΤΛΩΝ
ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΪΚΗ: Εθνικός ΓΣ 35, Πανελλήνιος 11, ΒΑΟ 10, ΠΟΠ Χαλκίδας 9, Ηρακλής Περιστερίου 3, Ολυμπιακός 2, Τρίκκη Τρικάλων 2, Άτλας Καλλιθέας 1.
ΕΛΕΥΘΕΡΑ: Άτλας Καλλιθέας 26, Ηρακλής Θεσσαλονίκης 11, ΧΑΝΘ 10, Εθνικός ΓΣ 4, Πολυνείκης Μοσχάτου 2, Άγιος Γεώργιος Σερρών 1.
ΓΥΝΑΙΚΩΝ (από το 2004): Ευπυρίδαι Άνω Λιοσίων 9, Ηρακλής Ζεφυρίου 1.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Διάφορα στατιστικά στοιχεία μπορείτε να βρείτε στο site της ΕΟΦΠ (www.wrestlinghellas.gr)