Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης στην άμμο που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Κατερίνης (3-6 Ιουλίου 2014) έλαβε μέρος ο Διευθυντής Αθλημάτων της Πανελλήνιας Μαθητιάδας, γνωστός ολυμπιονίκης Απόστολος Τασκούδης…

… ο οποίος (μετά τα χρυσά μετάλλια και την παγκόσμια πρώτη θέση τις δυο προηγούμενες χρονιές) πήρε εφέτος το ασημένιο μετάλλιο.

Ο Απόστολος είναι ένας από τους πολλούς εθελοντές του θεσμού μας και όχι τυχαία είναι υπεύθυνος στον αθλητικό τομέα της διοργάνωσης, καθώς είναι γνώστης του χώρου, διακεκριμένος αθλητής, αγαπητός σε όλους και κυρίως ένα λαμπρό παράδειγμα νέου ανθρώπου, ευαισθητοποιημένου πολίτη και ενσυνείδητου Σερραίου. Με περισσή αγάπη φροντίζει για την διάδοση των ολυμπιακών ιδεωδών στη μαθητιώσα νεολαία και την προώθηση της πολιτισμικής δημιουργίας στον τόπο μας. Μέσα από την προσπάθεια του στο αθλητικό πεδίο και με κάθε διάκρισή του προβάλλονται, όχι μόνον η χώρα μας, αλλά ο τόπος μας οι Σέρρες, η Πρώτη και η Πανελλήνια Μαθητιάδα.

Από τη Μακεδονία στα Δωδεκάνησα
Το ταξίδι της Πανελλήνιας Μαθητιάδας συνεχίστηκε, αυτή τη φορά στο πανέμορφο νησί της Κω, όπου ο Διευθυντής Αθλημάτων, παγκόσμιος πρωταθλητής Απόστολος Τασκούδης, συμμετέχοντας στην εκστρατεία προώθησης της πάλης στην άμμο, προχώρησε στην επίδειξη του αθλήματος, κατά τη διάρκεια ειδικής διοργάνωσης, του οικείου Αθλητικού Συλλόγου «Φοίβος», ως εκπρόσωπος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών.
Να σημειωθεί ότι ο Απόστολος βρέθηκε στο νησί και έλαβε μέρος (10 Αυγούστου) στο camp επίδειξης πάλης στην άμμο στη διάρκεια των εκδηλώσεων «Ιπποκράτεια 2014» που διοργανώνει ο Δήμος Κω και παρουσιαστή το αγαπημένο μέλος, φίλο και υποστηρικτή της Πανελλήνιας Μαθητιάδας διακεκριμένο παρουσιαστή Αλέξη Κωστάλα. Οι δυο τους αποτέλεσαν επιτυχημένο δίδυμο προβολής της.

Στη Φλώρινα
Από το Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα η Πανελλήνια Μαθητιάδα «πέταξε» στην ακριτική Φλώρινα, όπου στη διάρκεια της Δημιουργικής Αθλητικής Εβδομάδας, από τον Πολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο Φλώρινας «ΠΗΓΑΣΟΣ» και στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Καλοκαιριού του Δήμου Φλώρινας ο Διευθυντής Αθλημάτων της Πανελλήνιας Μαθητιάδας, Απόστολος Τασκούδης πραγματοποίησε επίδειξη πάλης στην άμμο. Παράλληλα, ενημέρωσε τους νέους και τις νέες αθλητές-τριες για τον θεσμό της Μαθητιάδας και τους απηύθυνε πρόσκληση συμμετοχής με τα σχολεία τους .

Από το Γραφείο Τύπου της Πανελλήνιας Μαθητιάδας